18/10/15 R. Union Saint-Gilloise 2-1 Cercle Brugge KSV

Union Saint-GilloiseCercle Brugge KSV18/10/15 – 15:00
R. Union St.-Gilloise 2-1 Cercle Brugge KSV
Stade Joseph Mariën
3.700 Toeschouwers
Tweede Klasse

Vlak na het uitkomen van de top 50 cult-stadions van het door ons graag gelezen Panenka magazine merken wij dat onze meningen redelijk gelijk zijn. In de top 10 staan we al op 8 bezochte stadions en als de omstandigheden het toe laten zal de complete lijst een kwestie van tijd zijn. Vandaag kunnen wij in ieder geval een stadion van deze lijst afstrepen. Union St. Gilloise doen wij aan in een vriendschappelijke topper tegen Cercle Brugge.

Toch hebben wij enige angst voordat wij naar deze wedstrijd gaan. Twee negatieve ervaringen houden onze gemoederen de hele week bezig. Het dichtstbijzijnde station is Vorst-Zuid. Dit station ligt in onze herinnering omdat wij er een keer gestaan hebben zonder enig doel. Na Anderlecht – RAEC Mons stonden wij klaar om in de trein te stappen, om er vervolgens achter te komen dat er geen treinen reden.
De tweede ervaring brengt ons bij de enige wedstrijd die wij ooit gemist hebben. Onderweg naar RFC Liège kwam onze trein compleet stil te staan. Met vierenhalf uur vertraging arriveerden wij in Luik. Zo mochten wij zonder een wedstrijd terugkeren naar Nederland. In onze trein zaten nog meer supporters. Juist, van Union St. Gilloise en Cercle Brugge, die samen met RFC Liège een soort triopakt vormen.
We houden het er maar op dat het aan externe factoren lag en stappen vol vertrouwen de trein in.

Met een ruime marge stappen wij vroeg in de internationale trein naar Brussel-Zuid. Alles verloopt vlekkeloos en de route die wij moeten lopen blijkt ook nog eens te kloppen. Zo arriveren wij met twee uur speling bij het Stade Joseph Mariën; één van de mooiste stadions van België. We nuttigen een pilsje in Union’s Taveerne en melden ons vervolgens aan het loket. Ondanks dat 15 euro voor een statribune aan de prijzige kant is stappen wij (inclusief sjaal) de tribune op.

Dat deze clubs vriendjes zijn wisten we al, maar het ligt er ook echt wel bovenop hier. Aan onze zijde hangt een doek van Cercle en de gasten verwerken in hun sfeeractie een doek van Union. Bij deze actie zal het blijven aangezien wij nergens vuurwerk zien verschijnen, wat ons toch enigszins verbaast.
Enfin, de wedstrijd is begonnen. We hopen op een mooie pot voetbal. Onze hoop werd al snel aan diggelen geschoten door beide ploegen. Het voetbal is heel slecht (zelfs wij noemen het niveau bedroevend) maar inkakken doen we niet, met dank aan de ultra’s van Union.

Binnen het half uur staat Cercle met tien man. De enige buitenlander van dienst trapt na en mag gaan douchen. Ondanks het mannetje minder is het aan Bourdin om de gasten op 0-1 te koppen. Na de rust is het een zeer eentonig spelletje. Saint-Gilloise valt aan en Cercle probeert de voorsprong vast te houden. De koppositie die in het verschiet ligt helpt in deze poging. Toch komt de thuisploeg al snel langszij via Rajsel.

Hierna zijn beide ploegen redelijk gelijk aan elkaar, al is het Union dat dankzij het overtal het initiatief houdt. Op het moment dat wij onze tas oppakken om richting Nederland te vertrekken maakt invaller Zitte toch nog de winnende. Zo liggen beide ploegen op koers voor de play-offs, al is het seizoen nog jong.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.