17/10/15 Rijnsburgse Boys 2-2 VV Katwijk

Rijnsburgse BoysVV Katwijk17/10/15 – 14:30
Rijnsburgse Boys 2-2 VV Katwijk
Sportpark Middelmors
2.500 toeschouwers
Topklasse Zaterdag

Eindelijk staat er weer eens een echte derby in Nederland op het programma, voor ons tenminste. Rijnsburgse Boys speelt tegen VV Katwijk en dit is voornamelijk een derby omdat Quick Boys een divisie lager speelt dan de kleine zus. Voor ons genoeg rede om het OV in te stappen richting de Bollenstreek.

Het is al snel duidelijk dat het derbysfeertje goed aanwezig is. Nog voor de wedstrijd zien we het vuurwerk zo hier en daar al tevoorschijn komen. Beide ploegen komen ook wat redelijk wat jeugd. Deze mini-hooligans zingen spreekkoren tegen elkaar en binnen de kortste keren staat er een kudde stewards tussen om dit tuig te stoppen.

Bij de opkomst wordt het vuurwerk ontstoken en beide teams lijken dit als de wedstrijd van het jaar te zien. In tegenstelling tot de Uien lukt het Katwijk wel om zich af en toe vocaal te laten gelden.

Op het veld gebeurd er verdacht weinig, zelfs zo weinig dat we onze mini-hooligans al snel weer in het vizier krijgen. Opgejut door een aantal volwassenen aan Katwijkse zijde worden deze groepen steeds groter. De heikneuters van Katwijk steken continu vuurwerk af en de situatie lijkt soms zelfs te escaleren. Wederom komen de steward eens poolshoogte nemen bij deze hooligans, waarvan sommigen de luiers nog niet uit zijn.

Na de rust arriveren wij, inclusief sjaal, aan de Rijnsburgse zijde. In de tussentijd heeft Katwijk aan landje pik gedaan en de jeugd zit nu op de plek waar eerst Rijnsburg zat. De stewards zijn klaar met het gebakkelei en houdt de eigen jeugd halverwege tegen.

Gelukkig is er de tweede helft op het veld voldoende te beleven. Plet maakt na 10 minuten het doelpunt voor de gasten. Hierna is het Rijnsburg dat aanvalt, Katwijk beantwoord dit met de welbekende counter. Als we de statistieken moeten geloven zal de gelijkmaker nog wel gaan vallen. De laatste vijf wedstrijden van Rijnsburg eindigden allemaal gelijk en ook vandaag lijkt de kans groot.
Ignacio en Leonard hebben het vizier niet echt op scherp staan, maar Van der Vijver zorgt in de 80e minuut voor de gelijkmaker.
Nog geen 2 minuten later is het verzet van Rijnsburg wederom gebroken als Sanchez tegendraads binnen kopt. Katwijk wordt hierna echter volledig overlopen en het lijkt een kwestie van tijd voordat de gelijkmaker alsnog valt.

Op het moment dat zelfs wij het geloof in een gelijkspel opgeven wordt er een penalty gegeven aan Rijnsburg. Een van de meest duidelijke penalty’s aller tijden wordt benut
door Ignacio en zo gaat deze wedstrijd in 2-2 eindigen. Terecht, want deze wedstrijd verdiende het niet om een verliezer te kennen.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.