04/09/21 RC Hades 2-1 K. Sporting Hasselt

04/09/21 – 18:30
RC Hades 2-1 K. Sporting Hasselt
Kiewitstadion
± 500 toeschouwers
2e Klasse Amateurs VFV B

Na ons bezoek aan Bonner SC hebben we de smaak te pakken en rijden we direct door naar Hasselt. Om precies te zijn naar Kiewit waar RC Hades het seizoen opent met de derby tegen Sporting Hasselt. Op een klein bordje dat we een mondkapje moeten dragen na lijkt Covid-19 hier niet te bestaan en dit stemt ons zodanig vrolijk dat we maar een Crystal bier bestellen. Normaal laten we dit afschuwelijke bocht links staan maar met het lekkere avondzonnetje en voor het eerst sinds tijden een bezoek aan een wedstrijd in België is niets ons te gek.

Het sportpark loopt langzaamaan vol en wanneer de gasten van Sporting arriveren is het best druk te noemen op het sportpark. Wij besluiten ons heil te zoeken aan de overkant van de tribune zodat we het leukste zicht hebben en meteen stuiten we op een supporter van Hasselt die overduidelijk veel te diep in het glaasje had gekeken die ons probeert uit te dagen. Of deze knaap op zoek was naar een knokpartij is ons nog steeds onduidelijk, maar dat het niet thuis hoort bij een wedstrijd als deze is zeker.

We laten de beste knaap links liggen en aanschouwen dat Hades zijn zaakjes keurig op orde heeft. Het speelt fris voetbal en krijgt meerdere kansen om de score te openen. Toch worden we weer afgeleid door de gasten van Sporting, aangezien een andere bezatte supporter om onduidelijke redenen het sportpark juist uit probeert te klimmen. Gelukkig zijn we op tijd weer bij de les om te zien dat Hades eindelijk de score opent via Thomas Paumen. Echt gevaar stichten kunnen de gasten niet en dit zorgt ervoor dat de eerste helft simpel wordt uitgespeeld. Dat de overwinning wel even mee zou gaan naar de grootste club van Hasselt lijkt toch mooi in duigen te gaan vallen.

Na de rust is het weliswaar iets meer in overwicht, maar op basis van de hele wedstrijd is de 2-0 van Alessandro Bongiorno meer dan terecht. Uiteraard realiseert Sporting zich dat het uit een ander vaatje moet gaan tappen en het offensief wordt ingezet. Een kwartier voor tijd komen de gasten via een kopbal van Nicolas Mombaerts terug in de wedstrijd en in de resterende tijd beperkt Hades zich tot verdedigen. Ook neemt de agressie toe en zo levert deze derby absoluut de strijd die je hoopt te zien. Ondanks dat het achterin toch wel een paar keer kraakt, houdt de thuisploeg stond en zo blijven de punten in Kiewit.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.