04/09/21 Bonner SC 1-2 Wuppertaler SV

04/09/21 – 14:00
Bonner SC 1-2 Wuppertaler SV
Sportpark Nord
634 toeschouwers
Regionalliga West

Voor het eerst in anderhalf jaar tijd achten wij het weer mogelijk om in het buitenland een wedstrijd te gaan bezoeken zonder al teveel moeilijkheden. Aangezien we smachten naar een nieuwe ground komen we al snel uit in de Regionalliga West. In Duitsland hoef je gelukkig alleen bij de ingang een mondkapje op en een vaccinatiebewijs (welke wel verplicht is) hebben we beiden reeds in bezit dus we rijden voor het eerst sinds tijden weer eens naar het buitenland. We besluiten naar de Bonner SC te gaan welke de Wuppertaler SV op bezoek krijgt.

Na het nodige oponthoud arriveren we keurig op tijd op het Sportpark Nord in de voormalige hoofdstad van West-Duitsland. Ondanks dat de muur er toch echt wel een redelijke tijd heeft gestaan, is de ploeg uit de belangrijkste stad van toenmalig West-Duitsland nooit groot geweest. De prijzenkast bestaat uit prijzen in divisies die zelf wij over het algemeen links laten liggen. Wel heeft deze ploeg ooit grandioos het nieuws gehaald door in 1999 de complete nationale selectie van Cuba te contracteren. Ene Fidel Castro had besloten dat zijn nationale team uit amateurs moest blijven bestaan en de Bonner SC zag hun kans schoon om de complete selectie voor een habbekrats over te hevelen naar Duitsland. Dit bracht de ploeg zeker geen succes en zo’n tien jaar later wordt de ploeg wegens geldnood teruggezet naar het 7e niveau wegens een schuld van zo’n 7 miljoen.

Anno 2021 speelt de ploeg weer in de Regionalliga West, al bungelt het team meestal ergens onderin. Dit seizoen is geen uitzondering en deze wedstrijd lijkt vooraf dan ook een makkelijke prooi te worden voor de gasten uit Wuppertal. Vanaf de eerste minuut is dit Bonn dan ook totaal niet opgewassen tegen de niet eens in vorm zijnde gasten. Dit wordt gecompenseerd met buitenproportioneel hard spel. Het is dat de scheidsrechter mild is, want na een kwartier hadden de gastheren gerust nog maar met acht man op het veld kunnen staan.
Het spel van de Wuppertaler SV is ontzettend doorzichtig, aangezien iedere aanval een crosspass en een vroege voorzet bevat. Vanwege dit voorspelbare voetbal duurt het tot de 30e minuut voordat de gasten op voorsprong komen wanneer Felix Backszat voor een leeg doel binnen mag tikken.

Dat het bij rust slechts 0-1 staat is een geschenk voor de thuisploeg en de coach ziet ook in dat er misschien nog wat te halen valt. Het dondert flink tijdens de rust, want er keren na de rust maar acht spelers terug uit de kleedkamer. Het spel gaat nog steeds niet gelijk op, maar zowaar komt de thuisploeg langszij via Masaaki Takahara. Een punt bleek echter teveel gevraagd aangezien Rodrigues Pires nog een penalty benut namens de gasten. Zo gaan alle punten geheel terecht terug mee naar Wuppertal.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op 04/09/21 Bonner SC 1-2 Wuppertaler SV

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.