03/09/21 Feyenoord (v) 2-2 SC Heerenveen (v)


03/09/21 – 19:30
Feyenoord (v) 2-2 SC Heerenveen (v)
Varkenoord
± 1.000 toeschouwers
Eredivisie Vrouwen

In Rotterdam gaan de ontwikkelingen op voetbalgebied over het algemeen wat minder snel als bij de andere topclubs in Nederland. Waar ze in Amsterdam en Eindhoven al sinds 2013 een beloftenelftal in de Eerste Divisie hebben spelen (en een paar jaar later ook AZ) waaruit het ene na het andere talent doorstroomt naar de A-ploeg, zijn ze in Rotterdam nog aan het bekijken of dit wel een slimme zet is.
Ook in de Eredivisie voor vrouwen zijn Ajax en PSV al sinds 2015 actief, maar onder het motto “beter laat dan nooit” besloot Feyenoord begin 2021 dat het ook wel wat zou kunnen zijn om een damesteam daarin actief te hebben.

Dit historische debuut kwam er vorige week in Den Haag. Daar werden de dames van ADO knap op 1-1 gehouden. Vandaag wacht dan eindelijk de eerste thuiswedstrijd op Varkenoord waarbij SC Heerenveen te gast is. Het wordt aangekondigd als een “historische avond” en er lijkt mede hierdoor flink wat publiek op af te gaan komen. Hoewel het vrouwenvoetbal niet onze cup of tea is geeft dit wel de uitgelezen mogelijkheid om het nieuwe Varkenoord eens met flink wat publiek te zien. Tel daar een lekker avondzonnetje bij op en na enige twijfel hakken we de knoop door: op naar Zuid dus maar.

Het is in ieder geval meteen duidelijk dat het Legioen massaal is komen opdagen voor deze thuiswedstrijd. Beide tribunes zitten goed vol en tot vlak voor de aftrap staat er een lange rij aan de poort.
Bij de opkomst sieren rood-witte en groen-witte vlaggen de tribunes. Ook hangt er een groot doek achter de goal “Trots op jullie rood-witte hart”.

De sfeer op Varkenoord is dus prima, maar dat valt niet te zeggen over het spel. De Feyenoord-dames ogen nerveus en het is duidelijk dat Heerenveen in ieder geval een meer ervaren ploeg is. Feyenoord-keepster Jacintha Weimar weet met enkele knappe reddingen een voorsprong van de Friezinnen uit te stellen.
Helaas is het uiteindelijk één van haar eigen verdedigers die haar, met een foutieve terugspeelbal, indirect de das om doet.

Na rust komt er een ander Feyenoord uit de kleedkamers. De dames hebben de schroom van zich af gegooid en durven nu wat meer de aanval te kiezen. Het duurt niet lang voor dit zich uitbetaald in de eerste thuisgoal ooit voor de Feyenoord-vrouwen. Romée van de Lavoir mag deze op haar naam schrijven.

Na deze goal lijkt het devies “erop en erover” te worden, maar dat gaat helaas niet op. Tegen de verhoudingen in weet Heerveen toch weer de voorsprong te pakken.
Feyenoord blijft echter drukzetten en in de ultieme slotfase is het wederom Van de Lavoir die het net weet te vinden.
Feyenoord Vrouwen 1 behoudt hiermee haar ongeslagen status en mag volgende week in Alkmaar op jacht naar de eerste overwinning.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.