24/07/21 RKVV Westlandia 1-3 R. Cappellen FC

24/07/21 – 15:00
RKVV Westlandia 1-3 R. Cappellen FC
Sportpark De Hoge Bomen
± 100 toeschouwers
Vriendschappelijk

Een week na onze seizoensopener in Woerden is het tijd voor oefenpot nummer twee. Het Belgische Royal Cappellen FC is op stage in Nederland er werkt een oefenwedstrijd af tegen Westlandia, dat volgend jaar haar 100-jarig bestaan hoopt te vieren. Cappellen, uitkomend in Tweede Klasse Amateurs, en Westlandia, Derde Divisie Zondag, zijn allebei actief op het vierde niveau in hun thuisland. Een mooie manier om het verschil in niveau eens te zien.

Dit verschil lijkt er aanvankelijk niet te zijn. Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd en nemen de wedstrijd zeer serieus. De duels zijn scherp en hierdoor ontspint zich een alles behalve saaie oefenwedstrijd.
Hoewel het geen kansen regent, krijgen beide ploegen de mogelijkheid om de score te openen. Het zijn uiteindelijk de Belgen die hierin slagen. Een voorzet valt tussen alle Westlandse verdedigers in en van binnen de vijf meter mag Cappellen de score openen.
Cappellen, op dat moment ook de betere ploeg in het veld, weet deze marge nog voor de rust ook te verdubbelen.

Beide ploegen gooien er flink wat wissels tegenaan in de rust. Westlandia dringt meer aan en lijkt meer grip op de wedstrijd te krijgen. Het zomerzonnetje heeft inmiddels plaats gemaakt voor hoosbuien en vanaf de overdekte hoofdtribune zien we de gastheren vanaf elf meter terugkomen in de wedstrijd.
Van een echte aansluiting valt helaas niet te spreken, want drie minuten later ligt de bal er aan de andere kant alweer in. Via een counter bepalen de Belgen, die duidelijk een maatje te groot zijn voor de Westlanders, de stand op 1-3.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.