17/07/21 Sportlust’46 2-0 SV Spakenburg


17/07/21 – 14:30
Sportlust’46 2-0 SV Spakenburg
Sportpark Cromwijck
± 150 toeschouwers
Vriendschappelijk

Wie dacht dat de 181 dagen van de eerste coronabreak lang waren en dat het daarna allemaal weer achter de rug was: “Hold my beer.” 307 Dagen duurde de break die volgde na Alphense Boys – De Zouaven.
Het seizoen 20/21 begon nog mooi: buitenlandse potjes en betaald voetbal waren onder de toen geldende voorwaarden dan wel geen optie, maar amateurwedstrijden ging redelijk probleemloos. Tot Rutte en co. weer abrupt een eind maakte aan alle pleziertjes en de amateursport stil legde. Zo kwam 20/21, zonder dat we het toen wisten, op 13 september 2020 alweer teneinde.

Nu, ruim 10 maanden later, staan we weer op een vergelijkbaar punt. De sport lijkt zich weer te openen, maar het blijft kijken naar de cijfertjes. Hoe lang durft Den Haag het nog aan? Krijgen de vaccinaties het gewenste effect? En, krijgen we niet opnieuw te kampen met een zoveelste golf in het najaar? We weten het niet en we nemen het maar zoals het komt.

Wij openen ons 21/22 in ieder geval op een stralende zomermiddag in het midden van ons land. Zaterdag Derde Divisionist Sportlust uit Woerden ontvangt Tweede Divisionist Spakenburg op Sportpark Cromwijck. Een sportpark waar wij in 2012 eens zijn binnengestapt, op weg naar Montfoort, maar daarna nooit voor een wedstrijd bezocht hebben.

Voor beide ploegen is het de eerste oefenwedstrijd van het seizoen en erg veel gewicht mag er dan ook nog niet aan gehangen worden.
Het duurde dan ook vrij lang voor de wedstrijd eindelijk een beetje op gang kwam. De eerste tien minuten gaan er al diverse spelers naar de grond die verzorging nodig hebben. Eerst een Spakenburger en daarna Rick Wils van Sportlust die een bal in zijn gezicht krijgt en de strijd direct moet staken.

Na ongeveer tien minuten spelen is er de eerste kans voor Sportlust. Wessel Meiring profiteert van een fout achterin bij Spakenburg, maar doelman Heus weet een treffer dan nog te voorkomen.
Twintig minuten later moet Heus wel capituleren voor diezelfde Meiring. Wederom leverde Spakenburg de bal knullig in en de spits straft dat dit keer wel af.

De tweede helft is waar mogelijk nog rommeliger dan de eerste. Spakenburg wisselt veel en krijgt in de 55e minuut haar eerste mogelijkheid, welke niet wordt verzilverd. Circa tien minuten voor tijd beslist Mark van der Weijden de wedstrijd in Woerdens voordeel, door de 2-0 binnen te prikken en daarmee ook direct de eindstand te bepalen.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.