26/02/22 VV Wieldrecht 0-2 EBOH

26/02/22 – 14:30
VV Wieldrecht 0-2 EBOH
Sportcomplex Smitsweg
± 300 toeschouwers
2e Klasse F Zaterdag

Een heerlijk voorjaarszonnetje is eigenlijk genoeg om ons een dag na Thes toch weer te doen besluiten erop uit te trekken. Vooraf hebben onze agenda niet gevuld, dus aan de hand van een snelle blik op de Futbology-app trokken we ons plan. In Dordrecht staat de een stadsderby op het programma tussen VV Wieldrecht en EBOH. Dit is makkelijk aan te reizen en er staat nog iets op het spel.

Wieldrecht draait mee in de top van de Tweede Klasse F op slechts twee puntjes achterstand van koplopers Roda Boys. Met EBOH komt één van de vele amateurverenigingen met een verleden in het betaald voetbal in Dordrecht op bezoek. EBOH speelde van 1954 tot 1962 betaald voetbal en kon toentertijd ruim 10.000 kwijt op hun accommodatie.
Vandaag is het weliswaar minder druk op Sportpark Smitsweg, maar er staat toch een paar honderd man langs de lijn en dit is voor dit niveau een prima opkomst.

De wedstrijd begint met een flinke pyroshow van Wieldrecht. Blauw en witte rookpotten walmen over het veld, begeleid door flink wat siervuurwerk.
De wedstrijd zelf begint ook spectaculair met veel kansen aan beide kanten. Daarna krijgt EBOH echter meer controle en slaagt Wieldrecht er niet in de favorietenrol waar te maken. Ondanks de vele kansen de eerste helft blijft het lang 0-0. Pas 12 minuten voor tijd wordt de ban gebroken als Ricardo van de Merwe profiteert van geklungel achterin bij Wieldrecht en de 0-1 op de borden zet. Wieldrecht slaagt er daarna niet in om dit recht te zetten en moet in de blessuretijd ook nog de 0-2 incasseren.

Wieldrecht zakt hierdoor naar de vierde plaats in de competitie. EBOH blijft achtervolgen op slechts drie punten afstand. Alles ligt nog open in deze interessante competitie. Het verschil tussen de nieuwe koploper (VV SVW) en de nummer negen (De Zwerver) is slechts zeven punten.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.