01/03/22 VV Nieuw-Lekkerland 0-1 VV Kloetinge

01/03/22 – 20:00
VV Nieuw-Lekkerland 0-1 VV Kloetinge
Sportpark Excelsior
± 250 toeschouwers
1e Klasse B Zaterdag

Op deze milde voorjaarsavond staat in Nieuw-Lekkerland een mooi potje op het programma. Een wedstrijd die, onder andere door In de Hekken, al eens bestempeld is als “de vriendschappelijke kraker”. Nieuw-Lekkerland ontvangt deze dinsdagavond namelijk VV Kloetinge en beide supportersgroepen schijnen een goede band met elkaar te onderhouden. Deze wedstrijd is eerder tot tweemaal toe uitgesteld vanwege corona, maar deze avond is het wel prijs. Tijd voor een revisit aan Sportpark Excelsior dus.

Enkele minuten voor de aftrap arriveren we op het sportpark en we zien direct dat dat waar we op hopen, flink wat vuurwerk, vandaag wel gaat lukken. Kloetinge Fanatics zijn met een partybus afgereisd naar Nieuw-Lekkerland en met flink wat man aanwezig. Ook van de thuisclub is flink wat volk op de been, zeker voor een dinsdagavond. Beide supportersgroepen staan al klaar achter een goal en zodra we de jongens passeren om ons aan de lange zijde te positioneren zien we bij her en der de fakkels al uit de kontzakken steken.

De opkomst stelt dan ook zeker niet teleur. Aan beide kanten worden fakkels afgestoken. Groene rookpotten walmen aan beide kanten en aan de zijde van Nieuw-Lekkerland gaat er nog een hoop siervuurwerk de lucht in.
Deze lijn trekken de spelers ook door op het veld. Er ontspint zich een boeiend voetbalgevecht tussen twee ploegen die elkaar redelijk in evenwicht houden en toch voldoende kansen weten te creëren. Het zijn de gasten die ook al na acht minuten de score weten te openen. Via Kyle Doesburg pakken de Zeeuwen de leiding.

De Zeeuwen zijn ook wel de favoriet in dit duel. Nieuw-Lekkerland staat voorafgaand aan dit duel negende met dertien punten. Kloetinge heeft slechts twee punten meer, maar heeft ook twee duels minder gespeeld. Ze hebben er zelfs drie minder gespeeld dan de nummer twee, RVVH, wat maar zeven punten meer heeft. Kloetinge kan, als ze alle inhaalwedstrijden winnen, op één punt komen van de koploper, Nieuwenhoorn.

Ondertussen golft het spel op Sportpark Excelsior nog op en neer. Terwijl de meeste supporters gemoedelijk door elkaar heen staan met een biertje in de hand, begint de jeugd van Nieuw-Lekkerland de Kloetinge Fanatics uit te dagen. Het begint nog met een plagerig “ze zijn er wel, je hoort ze niet.” maar het loopt al snel op naar “alle Zeeuwen zijn homo” en “wij zijn anti-Zeeuwen, we schoppen, we slaan en we steken ze neer.” Echt vermakelijk wordt het pas bij het rustsignaal. De Kloetinge Fanatics, die tijdens de wedstrijd al aan de lange zijde zijn gaan staan, lopen dwars door de Lekkerlandse jeugd naar de kantine. Opeens is het erg stil aan Lekkerlandse zijde en ze blijven allemaal stug naar het veld kijken. Zodra de Fanatics gepasseerd zijn beginnen ze echter weer en: “We zullen zien, om kwart voor tien” inclusief wank-gebaartjes is toch wel het hoogtepunt.

De hilariteit aan Zeeuwe kant is dan ook groot als halverwege de tweede helft de wannebe topboy van Nieuw-Lekkerland, inclusief CP Company jas, het kwart voor tien moment niet durft af te wachten en stilletjes het sportpark probeert te verlaten, omdat hij om half tien thuis moet zijn van z’n moeder. “Hij moet naar z’n mama toe!” en “Morgen weer naar school ole, ole” rollen over het sportpark.

Terug naar de wedstrijd. Nieuw-Lekkerland heeft inmiddels duidelijk de overhand en Kloetinge beperkt zich tot verdedigen. De gastheren krijgen nog enkele grote kansen, maar weten deze niet te verzilveren. Kloetinge doet hierdoor goede zaken en stijgt direct naar de derde positie op de ranglijst. Voor Nieuw-Lekkerland wordt het inmiddels oppassen. Vijf van de laatste zes zijn nu verloren en de degradatiestreep is nog maar twee puntjes weg.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.