02/03/22 Club Brugge KV 0-3 KAA Gent

Club Brugge

02/03/22 – 20:45
Club Brugge KV 0-3 KAA Gent
Jan Breydelstadion
20.000 toeschouwers
Croky Cup

Deel 4 van de Slag om Vlaanderen staat op het programma deze avond. Club Brugge en AA Gent staan tegenover elkaar voor de terugwedstrijd van de halve finale in de Croky Cup. Het eerste deel werd door Club met 0-1 gewonnen in Gent en begint dus met een voorsprong aan deze wedstrijd. Er is echter genoeg reden om er niet te lichtzinnig over te denken. Na de eerste wedstrijd hebben beide ploegen elkaar ook voor de competitie getroffen in Brugge en dit werd door Gent met 1-2 gewonnen. Ook bij het eerste treffen in de competitie bleek Gent de sterkere. 6-1 Maar liefst werd het toen in de Ghelamco Arena.

Club zal dus scherp moeten zijn deze avond en getuige de 0-1 na twee minuten spelen is dat niet gelukt. De avond begon nog sfeervol in een voor 80% gevuld (nog steeds geldende corona-restricties in België) Jan Breydel pakten de North Fanatics uit met een fraaie tifo. “Geef ons de beker en Brugge wordt zot.”
Ook het uitvak zat goed vol en liet zich goed horen. Gesteund door de prestaties van hun ploeg op het veld bleven de Gent-supporters volle bak achter hun ploeg staan.

Gent was dan ook de betere op het veld. Club Brugge bleek totaal onmachtig om iets te forceren. Ze zetten wel aan en houden Gent goed onder druk, maar op één grote kans voor Skov Olsen na blijft het ongevaarlijk. Brugge mist golden boy Charles De Ketelaere vanwege een blessure. Noa Lang speelt wel, maar zijn acties zijn ongevaarlijk en stranden regelmatig in onzinnig gedribbel waaruit geen enkel gevaar ontstaat. Het gemor op de Brugse tribunes na mislukte actie nummer zoveel is dan ook duidelijk hoorbaar.

Gent is deze avond niet alleen beter, maar ook effectiever. Tien minuten voor rust slaat het wederom toe. Mignolet pareert in eerste instantie nog op een inzet van De Sart, maar het daarop volgende schot van Castro-Montes slaat over de Brugse doelman heen in het doel. Als de Buffalo’s kort daarop ook nog keihard de paal raken is het duidelijk: na rust moet het echt anders voor Club.

De intenties na rust zijn er dan ook wel degelijk, maar kunnen weer vrij snel de ijskast in. Na tien minuten pakt Denis Odoi zijn tweede gele kaart nadat hij Tissoudali in het gezicht raakte. Eén minuut later valt ook direct de 0-3 en dan is het duidelijk dat Club niet naar de Heizel zal mogen voor de finale. Hieraan kan ook invaller Bas Dost niks meer veranderen.
De enige kans op een prijs dit seizoen is dan ook de titel nog. Hierin staat Club zeven punten achter op de revelatie van dit seizoen: promovendus Union Sint-Gilles. Een aardig gat, maar er komen nog play-offs en een puntenhalvering aan. Dus alles nog om voor te spelen. Dan moet het wel beter dan vandaag.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.