05/03/22 VV Terneuzense Boys 0-0 VV Kloetinge

05/03/22 – 14:30
VV Terneuzense Boys 0-0 VV Kloetinge
Zuidersportpark
± 400 toeschouwers
1e Klasse B Zaterdag

Voor de derde wedstrijd deze week trekken we naar Zeeuw-Vlaanderen voor onze eerste wedstrijd ooit in dit deel van Nederland. De Terneuzense Boys ontvangen namelijk de enige andere Zeeuwse ploeg in hun klasse: het Kloetinge dat we eerder deze week ook al in actie zagen uit bij Nieuw-Lekkerland. De wedstrijd is door de thuisploeg omgedoopt tot “De Slag om de Schelde”.

‘De Tern Boys’ spelen sinds de eeuwwisseling afwisselend in de top van de tweede of de kelder van de eerste klasse. Met vier kampioenschappen in de tweede en drie degradaties uit de eerste tot gevolg. De vereniging is sinds 2019 inmiddels actief in de eerste klasse maar heeft daar, door corona, nog geen eindnotering weten te halen. Ook dit seizoen strijden de oranje-zwarten tegen degradatie. Momenteel vinden ze zichzelf nog net terug boven de streep, maar dit kan veranderen als de ploegen daaronder hun inhaalwedstrijden winnen. Kloetinge speelt, zoals besproken, mee om promotie richting de hoofdklasse.

Op het veld is dit krachtsverschil ook terug te zien. Kloetinge valt direct aan en Terneuzen komt enkele keren in de problemen als keeper Nando Pijnenburg de bal niet klemvast heeft. Profiteren doet Kloetinge er echter niet van. Dit is wel ook gelijk het beeld voor de rest van de wedstrijd. Terneuzen laat zich ver terugzakken en Kloetinge weet hier niet doorheen te voetballen.

Voor Terneuzen betekend de brilstand een welkom extra puntje. Voor Kloetinge zijn het twee verloren punten in de strijd om de titel. De achterstand op koploper RVVH komt op vier punten, maar de Zeeuwen hebben twee wedstrijden minder gespeeld. Net als Nieuwenhoorn overigens, wat weer drie punten meer heeft als Kloetinge. Het komende inhaalduel Kloetinge – Nieuwenhoorn is dan ook van cruciaal belang voor beide ploegen. Het wordt vooral voor de Zeeuwen een kwestie van aanhaken of (voorlopig) afhaken.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.