10/03/22 Vitesse 0-1 AS Roma

10/03/22 – 18:45
Vitesse 0-1 AS Roma
Gelredome
24.022 toeschouwers
UEFA Conference League

Het is geen moment saai bij FC Hollywood aan de Rijn en dat geldt ook zeker nu weer. In een roerige week in een toch al roerige periode, besluiten wij tot een revisit aan Vitesse. Het rommelt al enige tijd van Vitesse, dat is Russische handen is. Dit zorgt, gezien de wereldsituatie op dit moment, voor problemen. De Russische eigenaar zuivert al enkele jaren het begrotingstekort van Vitesse uit eigen zak aan en een vertrek van deze suikeroom zou een drastische sanering bij de club tot gevolg hebben. Daarnaast liep het afgelopen weekend flink uit de hand in de competitiewedstrijd tegen Sparta. Deze wedstrijd werd, bij een 0-1 stand, definitief gestaakt nadat een supporter het veld had betreden en er met vuurwerk en voorwerpen op het veld werd gegooid.

Temidden van al deze onrust speelt Vitesse een historische wedstrijd in de knock-out fase van de Conference League. Het is voor het eerst dat Vitesse een Europese groepsfase overleefd en weet door te stoten tot de knock-out’s. Hierin wacht nu het grote AS Roma.

Wij zagen Roma eerder dit seizoen hopeloos falen tegen Inter Milan, maar we geven de Romeinen graag nog een kans. Misschien zijn wij wel hun lucky charm want echt geluk lijken wij niet te brengen bij onze wedstrijdbezoekjes. De laatste keer dat de thuisclub wist te winnen als wij aanwezig waren bij een duel dateert inmiddels van november 2021, de Leipziger derby. De daaropvolgende wedstrijden leverden drie gelijke spelen en zes nederlagen op. De kans lijkt vooraf dus groot dat vandaag nummer tien hieraan wordt toegevoegd.

Niets lijkt op het veld echter minder waar. Na een opkomst met een vrij matig uitgevoerde tifo, pakt Vitesse de wedstrijd stevig in handen. Het is op alle vlakken beter dan de Romeinen en weten enkele grote kansen af te dwingen. Ze weten te scoren, maar deze wordt afgekeurd voor buitenspel. Openda maakt het echter helemaal bont. Hij slaagt erin om voor een leeg doel, vanaf een metertje of twee, torenhoog over te schieten.

Als je zulke kansen gaat missen treed over het algemeen een oude voetbalwet in werking. Als je zelf je kansen niet afmaakt… Zeker tegen een geslepen Italiaanse ploeg als AS Roma gaat dit op. De hebben maar een halve kans nodig en op slag van rust is het 0-1. De Portugees Sergio Oliviera mag de treffer op zijn naam schrijven. Direct fluit de scheidsrechter af en zo vertrekt Vitesse met een enorme domper richting de kleedkamer. 

In de tweede helft gaat Vitesse op jacht naar de gelijkmaker. Het lijkt hierbij te worden geholpen als diezelfde Sergio Oliviera binnen tien minuten twee keer geel pakt en dus vroegtijdig mag gaan douchen. Hoewel Vitesse nog enkele kansen weet te creëren, slaagt het er niet in de Romeinse muur, inclusief Rick Karsdorp, te slechten.

Voor de tiende keer op rij dus geen overwinning voor de thuisploeg. Vitesse mag echter blijven dromen van de volgende ronde. Als de krachtsverhoudingen volgende week in Rome hetzelfde liggen maken ze nog alle kans. 

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.