12/03/22 SV Huizen 1-1 HSV De Zuidvogels

12/03/22 – 14:30
SV Huizen 1-1 HSV De Zuidvogels
Sportpark De Wolfskamer
± 2.000 toeschouwers
1e Klasse C Zaterdag

Dat de derby van Huizen een beladen potje is, merkten we enige tijd geleden al toen we dit duel aan de groen-rode zijde bezochten. Toen nog in de Hoofdklasse, leverde een weinig enerverend duel geen doelpunten op. We zijn inmiddels 3,5 jaar verder en beide ploegen zijn inmiddels actief in de Eerste Klasse. Beide ploegen doen dat dit seizoen ook zeer verdienstelijk. Zo verdienstelijk zelfs dat beide ploegen met exact evenveel punten de koppositie delen. Slechts op doelsaldo mag SV Huizen zich de betere ten opzichte van Zuidvogels noemen. In een rechtstreeks duel om de koppositie vandaag staat er dus veel meer op het spel dan alleen de dorpseer. De belangen zullen zelden groter geweest zijn bij de Huizense derby.

Grote belangen, betekend vaak ook slecht voetbal. Niet de wil om te willen, maar de angst om te verliezen gaat overheersen en dat was ook vandaag zeker het geval. Op een afgeladen Wolfskamer tasten beide ploegen elkaar, na een spectaculaire opkomst met de nodige rookpotten aan beide kanten, flink af. Toch lijkt de beginfase voor de gastheren te zijn. Huizen dwingt enkele corners af en Zuidvogels beperkt zicht tot tegenhouden en counteren. Halverwege de eerste helft komen de Zuidvogels beter in het spel en dwingen Huizen ook wat meer terug. Belangrijkste wapenfeit vindt plaats vlak voor rust als Zuidvogels de bal op de paal weet te krijgen na een gevaarlijke vrije trap.

De brilstand bij rust dus, die we gebruiken om een biertje en een portie kibbeling te scoren op het overvolle terras. Blijkbaar had iemand in het Gooi bedacht dat het leuk is om de wedstrijd te laten omlijsten door een drumband, wat dus de nodige herrie oplevert.
Op het veld gaan we in de tweede helft verder, waar de eerste is geëindigd. Huizen is sterker, maar lijkt het niet op het scorebord te kunnen uitdrukken. Wij leggen ons inmiddels al neer bij een nieuwe brilstand in onze toch al niet erg fraaie serie van uitslagen.

Toch blijft dit lot ons deze keer bespaard. Na weer een aantal corners, die tot nu toe ongevaarlijk bleken, aan Huizense kant, valt de bal nu opeens binnen. Een kreet van opwinding en lichte verbazing gaat over het sportpark. Scoren blijkt dus toch te kunnen vandaag. Jeroen Lamme is de doelpuntenmaker.
Eigenlijk vrijwel direct daarna krijgt Huizen de mogelijkheid om het duel te beslissen. Frank van den Bosch stuift 1-op-1 op de keeper af, maar weet niet succesvol af te drukken. Hij aarzelt te lang waardoor een verdediger van Zuidvogels nog kan ingrijpen. Het duel is in ieder geval wel ontbrand na de openingstreffer. De behoudenheid is er, aan de kant van Zuidvogels, helemaal af en ze jagen vol op de gelijkmaker. De Zuidvogels worden hier vlak voor tijd ook voor beloont als invaller Boussoufi erin slaagt om de bal over de keeper, via de binnenkant van de paal, binnen te laten vallen. Nu is het de beurt aan de groen-rode kant van Huizen om te juichen en staat na 90 minuten toch weer, de waarschijnlijk wel terechte, puntendeling op het scorebord.

Weer geen overwinning voor de thuisploeg voor ons, nummer elf op een rij. Ook Huizen en Zuidvogels schieten weinig op met dit punt. Sliedrecht, dat twee wedstrijden minder heeft gespeeld, krijgt de kans om zich weer volop in de titelstrijd te gaan mengen.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.