17/03/22 Feyenoord 3-1 FK Partizan


17/03/22 – 21:00
Feyenoord 3-1 FK Partizan
40.850 toeschouwers
Stadion Feijenoord
UEFA Conference League

Normaliter hebben wij het niet zo op ideetjes van de UEFA en in het geval van de Conference League was dit in het begin eigenlijk niet anders. Toch moeten we zeggen dat we binnen een jaar al om zijn. Dat er een derde clubtoernooi is ontwikkeld zou misschien voelen als een Mickey Mouse toernooi. Echter zijn wij ook realistisch en heeft eigenlijk momenteel alleen Ajax iets te zoeken op het hoogste podium in Europa. Voor een club als Feyenoord is dit toernooi de enige mogelijkheid om nog tot ver in het seizoen Europees actief te zijn en misschien zelfs nog wel kans te maken op een prijs. Hetzelfde kan gezegd worden over de gasten uit Belgrado, al heeft een 2-5 in de heenwedstrijd deze hoop al tenietgedaan voor de Serviërs.

We hadden onze kaarten al ruim van tevoren geregeld en zaten eerlijk gezegd een klein beetje te schelden op de grote overwinning van een week eerder, aangezien de spanning grotendeels verdwenen was. Feyenoord zou Feyenoord niet zijn als er toch nog iets gebeurd wat de supporters angst in kan boezemen en ditmaal gebeurt dit in de vorm van corona. Vooraf zou je zeggen dat een voorsprong van drie doelpunten niet meer weggegeven mag worden, maar in Rotterdam-Zuid gebeuren er wel vaker rare dingen.

Wij beginnen al een paar uur voor de wedstrijd op Varkenoord voor de nodige alcoholische versnaperingen. Het moment dat we wat vuurwerk vanuit de buurt van De Kuip zien komen is voor ons het sein om ons maar eens even naar onze plekken te begeven. Waar we normaliter graag op de Stadionzijde staan, hebben we ditmaal kaarten gehaald voor een elitair vak, zodat we de gasten uit Belgrado qua support een eerlijke kans kunnen geven. Ondanks de grote achterstand zijn er toch zo’n 600 gasten uit Belgrado gekomen, en dan hebben we het nog niet gehad over het nodige Servische gebrabbel dat we zo hier en daar horen op de thuisvakken.

Feyenoord staat bij de aftrap al 1-0 voor dankzij de supporters, die steevast bij een Europese wedstrijd groots uitpakken. De gasten uit Belgrado beperken zich tot onze grote teleurstelling tot het vocale gedeelte. Op het veld is het ook al snel duidelijk wie er met de scepter zwaait en dit zijn net zoals vorige week de Rotterdammers. Het duurt echter tot een minuut voor rust totdat de 1-0 daadwerkelijk op het scorebord staat. Toornstra schiet een vrije trap tegen de touwen en het stadion juicht voor het eerst vandaag. Achteraf blijkt dat de bal via de rug van Dessers ging en krijgt hij het doelpunt op zijn naam. Dat is meteen een keurige compensatie van zijn eerdere goal die totaal onterecht werd afgekeurd.

In de rust beginnen we ons eigenlijk steeds meer te irriteren aan mensen om ons heen en herinneren we ons alweer snel waarom we eigenlijk liever op de sfeervolle vakken staan. Hier zit het vol met mensen die vooral goed zijn in analyses (waar we het zelden mee eens zijn) en met jongeren die het liefst op een sfeervol vak hadden gestaan maar dat niet durven, of niet mogen van papa en mama. Gelukkig is de biercorner dichtbij en zo overleven we de mensen om ons heen.

In de tweede helft is het spelbeeld eigenlijk hetzelfde. Niet dat Feyenoord nou zo goed speelt, maar de gasten uit Servië spelen vooral abominabel slecht. Gelukkig maakt dat voor de supporters uit Belgrado niet uit, al vinden zelfs wij het in deze tijd ver gaan dat ze hun voorkeur voor Rusland durven te scanderen. Heel even lijkt er nog wat reuring te komen wanneer alle spandoeken van het uitvak snel worden weggehaald, maar helaas blijft het verder vrij tam. Op het veld daarentegen vallen er nog drie goals en is het best een aantrekkelijke wedstrijd die eindigt in een 3-1 overwinning voor de Rotterdammers. Op naar de volgende ronde!

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.