20/03/22 VV Hillegersberg 1-3 DHC Delft


20/03/22 – 14:00
VV Hillegersberg 1-3 DHC Delft
Sportcomplex Duivesteyn
± 50 toeschouwers
1e Klasse B Zondag

Wie Rotterdam een beetje kent, weet dat Hillegersberg een dorp op zich is. Vrij weinig doet je er hier aan herinneren dat je op Rotterdams grondgebied bent. Het is een totaal andere wereld als bijvoorbeeld op Zuid, Centrum of zelfs Kralingen. Het is allemaal poepchique en langs de brede bomenlanen zijn vrijwel alleen vrijstaande villa’s te vinden. In de setting speelt vanmiddag de lokale voetbalvereniging tegen het eveneens chique DHC uit Delft. Hillegersberg hanteert als oprichtingsjaar 1912 maar stamt in feite uit 2007. De vereniging is het resultaat van vier verschillende fusies, tussen in totaal zes verschillende clubs. De oudste hiervan is Steeds Volharden uit 1912 en die oprichtingsdatum hebben ze opgenomen.

Beide ploegen zijn actief in de Eerste klasse B. Beide ploegen vinden zichzelf ook terug in de middenmoot. Hillegersberg staat op een zevende plek met 16 punten uit 12 potjes. DHC staat negende met 14 punten uit 10 wedstrijden. De laatste overwinning van de gasten stamt alweer van 21 november. Toen wonnen de Delftenaren op de eigen Brasserskade met 5-0 van dezelfde tegenstander als vandaag.

De wedstrijd begint goed voor de gastheren die al binnen drie minuten de lat weten te raken. DHC moet zich daarna even herpakken, maar nemen al snel het initiatief in de wedstrijd. Vooral de flegmatieke nummer 11 van de gasten, Nabil Hadui, zorgt voor problemen in de Rotterdamse defensie. Het is dan ook zijn schot dat na een kleine tien minuten spelen niet goed wordt verwerkt door keeper Rafhyson Henriques en de rebound laat aan Quinten van der Kraaij, die niet mist.

Het is wederom nummer 11, Nabil Hadui, die daarna de 0-2 op zijn schoen heeft als hij 1-op-1 op de keeper af mag. Hij wil het echter te mooi doen en in plaats van een droge schuiver in de goal, krult hij de bal sierlijk op de lat. Het deert DHC uiteindelijk niet want na een half uur spelen komen zij alsnog op 0-2. Vijf minuten later komt Hillegersberg via een vlijmscherpe counter terug tot 1-2. Dit is dan ook de ruststand.

De eerlijkheid gebied ons te zeggen dat sinds dat moment onze aandacht grotendeels verschoof naar de gebeurtenissen in Amsterdam. Net als het grootste gedeelte van het toch al karig aanwezige publiek, volgen we de tweede helft vanuit de kantine. Hierbij bleef anderhalf oog gericht op de Arena en een half oogje nog op het spel buiten. We krijgen nog half mee dat Nabil Hadui uiteindelijk toch zijn goaltje weet mee te pakken en de 1-3 eindstand op het scorebord zet en zo DHC de eerste overwinning in vier maanden schenkt.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.