21/05/23 VV Bavel 4-0 SV Terheijden


21/05/23 – 14:30
VV Bavel 4-0 SV Terheijden
Sportpark De Roosberg
± 300 toeschouwers
3e klasse B Zondag

Het einde van het seizoen is inmiddels in zicht en de eerste kampioenen beginnen binnen te druppelen. Voor ons hoog tijd om dit weekend eens te kijken of we een mogelijke kampioen kunnen zien spelen. Al snel komen wij tot de conclusie dat de beste kans op een feestje zich vandaag afspeelt in Bavel, waar de plaatselijke VV zich met een overwinning op SV Terheijden kan verzekeren van het kampioenschap in de Zondag 3e klasse B.

Meestal gaat een play-off of een kampioenschapswedstrijd gepaard met het nodige vuurwerk. In dezelfde periode een jaar eerder lukte het zelfs om een streak van negen wedstrijden met pyro neer te zetten. We hadden gehoord dat de paarden van de manege verderop al op hol waren geslagen van het vuurwerk een thuiswedstrijd eerder, dus met goede hoop melden we ons op Sportpark De Roosberg. Met zomerse temperaturen mag een biertje natuurlijk niet ontbreken en we positioneren ons om de pyro eens goed op de foto te zetten. Wat blijkt, vandaag blijft het vuurwerk achterwege. We hebben de enige kampioenswedstrijd zonder vuurwerk weten te vinden, daar zijn we weer mooi klaar mee.

Ook op het veld begint het zonder vuurwerk, want op een pegel op de lat na is het eerste half uur voornamelijk zeer saai om naar te kijken. Alles speelt zich af op de middelste 50 meter van het veld, zonder al te veel momenten om op te veren. Ondanks deze kampioenskriebels komt Bavel aan het einde van de eerste helft dan toch eindelijk op voorsprong. Uiteraard is de ontlading groot, al komen we door deze treffer wel tot de conclusie dat de supporters vandaag echt geen vuurwerk bij hebben.

In de tweede helft lukt het de gasten uit Terheijden niet meer om een vuist te maken en de kurk kan hierdoor in Bavel langzaam van de fles gehaald worden. De tweede helft is een prooi voor Niek Akkermans, die zowel de 2-0 als de 3-0 laat aantekenen. Vlak voor tijd kan hij voor zijn hattrick gaan, maar hij gunt de bal aan een medespeler die hem alleen nog maar over de lijn hoeft te tikken. De 4-0 valt al richting de blessuretijd en de nodige bloemen worden alvast gepakt. VV Bavel is kampioen en viert dit met bier en bloemen. O ja, de spelers zelf hadden wel wat vuurwerk meegenomen. Zo beginnen wij vandaag toch nog aan onze jaarlijkse streak met vuurwerk. 

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.