29/04/23 FC Maense 2-3 RVV LMO


29/04/23 – 17:00
FC Maense 2–3 RVV LMO
Sportcomplex Nieuw Vreelust
± 125 toeschouwers
3e Klasse C Zaterdag

Na ons bezoek aan Rotterdam United is het binnen een minuut of tien alweer tijd voor de volgende wedstrijd. We hoeven alleen de Delfhavense Schie over te steken en direct na Het Kasteel kunnen we de Ferrari parkeren, want onze eindbestemming is alweer bereikt. We koersen aan op één van de snelste dubbeltjes aller tijden.

Op de valreep stappen we binnen, maar bij FC Maense nemen ze het met de afspraak om 17:00 af te trappen niet zo heel serieus. Dit geeft ons wel de gelegenheid om ook hier weer eens een blikje bier te scoren in de kantine en deze mee te nemen naar het veld nog voordat er is afgetrapt. We krijgen het zelfs voor elkaar om nog een stukje Portugees voetbal tussen Braga en Portimonense mee te pakken in de kantine, wat bij deze vereniging niet zo heel vreemd is. FC Maense is in 1984 opgericht door Kaapverdiërs en de Portugese roots zijn dus redelijk diep verweven.

Eenmaal langs de lijn zien we dat de gasten uit Rotterdam-Zuid aanzienlijk beter uit de startblokken komen dan de thuisploeg. We zijn pas net begonnen als Daley Hilkemeijer een verdedigende fout van Maense afstraft en de bal van een meter of 25 over de keeper heen in het lege doel lobt. Nog steeds vroeg in de eerste helt krijgen de gasten ook nog een penalty welke dan weer wordt benut door Tom Dijksman. Zo staat het al vroeg 0-2 en lijkt Linker Maas Oever zicht te houden op een plek die aan het einde van de rit een plaats in de play-offs zou kunnen betekenen.

Voor Maense lijkt het seizoen al klaar, maar na de 0-2 beginnen ze absoluut leuk te voetballen. Ook aan de andere kant wordt er een penalty gegeven, al moeten we zeggen dat deze vrij zwaar bestraft is. Neemt niet weg dat ook Maense de penalty benut en zo weer terug in de wedstrijd is. Niet veel later kan alle hoop weer de prullenbak in, want de leidsman trekt één van de meest terechte rode kaarten uit zijn carrière. In een rare poging om een snelle vrije trap van LMO te voorkomen, schopt een speler van de thuisploeg de nemer finaal van achteren tegen de vlakte en logischerwijs moet Maense met zijn tienen verder. Dat er tegen deze beslissing nog fel geprotesteerd wordt vinden we ronduit lachwekkend. Verder raken de gasten na een keurig uitgespeelde aanval nog de lat, maar we gaan rusten met een 1-2 stand.

In het tweede bedrijf nemen wij plaats om de lange zijde, want ook hier staat een leuke tribune welke we graag eens goed op de foto zetten. Nog steeds schijnt het lentezonnetje op onze kar dus maakt het ons het niet zo veel uit wat er ons wordt voorgeschoteld, maar ook de tweede helft bevat nog het nodige vuurwerk. Na een zeer tam begin van deze helft blijkt al het venijn hem in de staart te zitten. Maense probeert met tien man het enigszins in slaap gesuste LMO nog te laten wankelen, maar echt grote kansen zitten er niet in.

Wel wordt er vandaag vrij veel geklaagd op de scheidsrechter en een kwartier voor tijd besluit hij om de wedstrijd te staken na het zoveelste commentaar. Na een korte afkoelingsperiode staat iedereen weer op het veld en wordt het nog een zeer leuke wedstrijd. Nadat de thuisploeg nog een speler verliest met een rode kaart is het een blunder van de keeper van Maense die de wedstrijd in het slot gooit. Hij laat de bal kinderlijk door zijn benen rollen en Tom Dijksman is er als eerste bij om de bal in het lege doel te werken. Wonderbaarlijk genoeg krijgt Maense met negen man de aansluitingstreffer nog op het bord, en wat voor één. Met een halve omhaal wordt een afgemeten voorzet hoog in het doel gejaagd en zowaar wordt het nog spannend ook. Echter zijn de krachten inmiddels wel weggevloeid en boekt RVV LMO een onnodig benauwde 2-3 overwinning op FC Maense.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.