29/04/23 Rotterdam United 2-0 RVV Blijdorp


29/04/23 – 15:00
Rotterdam United 2-0 RVV Blijdorp
Sportpark Abraham van Stolkweg
± 25 toeschouwers
4e Klasse E Zaterdag

Voorafgaand aan dit weekend hebben wij zodanig lang lopen klagen dat het inmiddels wel een keertje raak moest zijn. Eind april is dan eindelijk zover dat we in 2023 een wedstrijd kunnen bekijken met een lekker zonnetje op onze knar. Speciaal voor de gelegenheid houden we het vandaag dicht bij huis en aanschouwen wij aan weerszijde van Sparta Rotterdam een wedstrijd. De eerste halte van de dag is VV Rotterdam United, welke wij voornamelijk aandoen vanwege de, inmiddels wel gesloten, hele gave elascon-tribune die er staat.

Sinds 2017 heet de gastheer VV Rotterdam United, waar het eerder in de voetbalpyramide te vinden was onder de naam SV Jai Hind Rotterdam. Aangezien er intern wat wijzigingen werden doorgevoerd was het tijd om een naam aan te nemen waar iedereen in zich zou kunnen vinden en zo werd deze vrij doorsnee naam in het leven geroepen. Nog niet zo heel lang geleden werd er onder de oude naam nog gevoetbald in de Eerste Klasse, maar inmiddels is de Vierde Klasse het toneel waarop de club acteert. Onder de rook van de Mevlana Moskee wordt er vandaag afgetrapt tegen RVV Blijdorp, waarmee we nog een Rotterdamse derby te pakken hebben ook.

Ondanks deze rammer van een derby, zijn wij vandaag verantwoordelijk voor ongeveer 10% van de opkomst. We halen een biertje in de kantine, maar het blijkt dat de tap buiten werking is. Gelukkig krijgen we gewoon een heerlijk koud blikje mee, welke zonder restricties mee mag naar de zijlijn. Of er in de Vierde Klasse ook gestaakt zou moeten worden wanneer er wat op het veld gesmeten wordt weten we niet zeker, dus we houden het blikje netjes in de hand.

De scheidsrechter besluit nog voordat de wedstrijd begint beide teams op te zoeken in de kleedkamer om duidelijk te maken dat tegenspraak niet wordt getolereerd en ook direct een kaart op zal leveren. Mede hierdoor verloopt de wedstrijd zeer vriendelijk zonder al te veel oponthoud. De aanval wordt met name door Rotterdam United veelvuldig gezocht, wat als je kijkt naar de ranglijst een logische ontvouwing is van deze wedstrijd. Toch krijgen beide teams niet echt grote kansen en gaan we de rust in zonder doelpunten.

In de tweede helft is het Blijdorp dat ten aanval trekt. Ondanks dat de gasten vijf plaatsen lager staan is dit over de gehele wedstrijd eigenlijk niet te merken. Naar mate de wedstrijd vordert wordt het middenveld steeds vaker overgeslagen en worden de kansen steeds groter. Pas in de blessuretijd is het Rotterdam United dat (op basis van de tweede helft) enigszins tegen de verhouding in op voorsprong komt wanneer een afvallende bal van dichtbij wordt binnengeschoten.

Inmiddels beginnen wij haast te krijgen, aangezien over 15 minuten onze volgende wedstrijd al van start gaat. De scheidsrechter besluit er geheel onverwacht opeens een slok blessuretijd tegenaan te gooien en zo zitten we zelfs nog op hete kolen. Toch is het goed dat we de wedstrijd volledig afkijken, want in de slotseconde wordt ook de 2-0 nog gemaakt. Vrijwel direct erna wordt er afgefloten en vijf minuten later melden wij ons alweer bij FC Maense.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.