23/04/23 SV Zulte Waregem 2-3 Cercle Brugge KSV


23/04/23 – 18:30
SV Zulte Waregem 2-3 Cercle Brugge KSV
Elindus Arena
12.414 toeschouwers
Jupiler Pro League

Na ons bliksembezoekje aan Racing Waregem verplaatsen wij de Ferrari ongeveer twee kilometer en parkeren wij hem ergens in een woonwijk rondom de Elindus Arena. Inmiddels is het opgehouden met zachtjes regenen en tegen de tijd dat we goed en wel bij het stadion staan zijn wij doorweekt. Eenmaal binnen openen wij de jacht op een betaalkaart, welke we relatief snel in onze handen hebben.

Met een biertje in de hand arriveren wij een kwartiertje voor de aftrap op onze plaatsen en meteen zien wij dat onze gok om naar Waregem te gaan goed uit zal gaan pakken. Aan de zijde van Zulte zien we een doek liggen wat de hele korte zijde betreft en de gasten uit Brugge laten zich onverwacht goed vertegenwoordigen met een uitverkocht uitvak. Nog voor de wedstrijd wordt het doek al omhoog gehesen om tijdens de aftrap een lading fakkels af te steken.

Waar Zulte Waregem degradatie probeert te ontlopen, is Cercle Brugge nog in de race voor play-off 2, dus dat ze als een mak lammetje naar de slachtbank zullen gaan zit er niet in. Mede door de idiote regel dat bij een gelijk aantal punten de doorslag gegeven zal worden door het meeste aantal overwinningen, is een overwinning voor beide vandaag dus noodzakelijk.

Ondanks dat de sfeer er goed in zit voor deze alles of niets wedstrijd, laten de spelers van Zulte zich in de openingsfase aan alle kanten aftroeven en staat Cercle binnen tien minuten al op een comfortabele 0-2 voorsprong. Speciaal voor de gelegenheid besluit Zulte vandaag achterin open huis te houden en achtereenvolgens Siquet en Ueda maken hier gretig gebruik van. Hiermee lijkt de degradatie van de thuisploeg al een voldongen feit. Naarmate de eerste helft vordert komt Zulte weliswaar meer in de buurt van het doel van Cercle, maar echt gevaarlijk worden lukt niet. De wedstrijd ligt nog een tijd stil wegens een ernstige blessure van Hannes van der Bruggen, waardoor de eerste helft gigantisch uitloopt.

In de allerlaatste minuut van deze toch al te lang durende eerste helft, wordt het nog bonter. Er is al bijna afgefloten voor de rust wanneer scheidsrechter Lambrechts richting de VAR wordt geroepen, met als eindresultaat dat Ueda van Cercle mag gaan aanleggen vanaf elf meter. De Japanner scoort, maar de penalty wordt afgekeurd omdat hij uitglijdt en de bal eerst met zijn standbeen raakt en dus tweemaal aanraakt. Eenmaal bijgekomen van alle consternatie is het dan eindelijk rust, al lijkt het een utopie om even naar het toilet te gaan of om een biertje te gaan halen want de gangen onder onze tribune staan compleet vol.

De enige mogelijkheid voor Zulte Waregem om nog een kans te maken om volgend jaar nogmaals in de Jupiler Pro League te spelen, is zoals ze tweede helft aantreden. Met aanvallend voetbal en hoge druk wordt het inmiddels in slaap gesukkelde Cercle naar achter gedrukt en er lijkt weer een sprankje hoop te zijn. Met nog een half uur op de plek valt de aansluitingstreffer van Lukas Willen en tien minuten later is het geloof al helemaal terug wanneer Alioune Ndour de gelijkmaker tegendraads binnenschiet. Zulte pakt ook meteen door en maakt binnen een paar minuten de derde treffer, maar deze wordt na het trekken van de nodige lijnen afgekeurd voor buitenspel.

Het afkeuren van de derde treffer werkt apathisch op het spel van Zulte en meteen pakt Cercle de touwtjes weer in handen. De resultaten op de andere velden vallen zo dat Cercle ook een overwinning nodig heeft, en met nog een paar minuten op de klok zorgt Thibo Somers ervoor de Cercle zich op mag gaan maken voor Play-Off 2.

Naast dat Cercle hiermee richting de play-off wordt geschoten, beslecht Somers ook meteen het lot van Zulte. Na 18 jaar op het hoogste niveau is de degradatie een feit en moet er volgend jaar tegen een flink aantal U21 elftallen gespeeld gaan worden. De aanwezige supporters worden allemaal netjes bedenkt door de spelers van Zulte, die met het schaamrood op de kaken afzakken naar de Tweede Klasse.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.