23/04/23 K. Racing Waregem 1-1 KSV Diksmuide


24/04/23 – 15:00
K. Racing Waregem 1-1 KSV Diksmuide
Mirakelstadion
± 125 toeschouwers
1e Provinciale West-Vlaanderen

Zoals gewoonlijk loopt het reguliere seizoen rond eind april alweer ten einde in België. Waar er in voorgaande jaren praktisch voor iedereen nog wel een play-off was te vinden, is het rondom degradatie deze jaargang keihard. De onderste drie van de Jupiler Pro League degraderen. Waar Oostende en Seraing al eerder zijn gedegradeerd, komt het voor Eupen en Zulte Waregem op de laatste speelronde aan. Zulte Waregem speelt thuis en dat is voor ons genoeg om kaarten aan te schaffen. Voor de hoofdmaaltijd van de dag begint wordt er een paar kilometer verderop gevoetbald op een paar niveaus lager. In het Mirakelstadion staan Racing Waregem en KSV Diksmuide tegenover elkaar.

Er werd een zonnig weekend voorspelt, maar we komen aan in de regen. Er hangt een flink wolkendek boven Waregem en we komen niet droog in de kantine aan. Tot onze grote schrik zijn ze ook hier overgestapt op jetons, welke dan weer contant aangeschaft moeten worden. Na heel veel moeite hebben we dan toch een biertje bemachtigd, welke dan wel weer met glas en al mee de tribune op mag.

De wedstrijd opent aan beide kanten zeer aanvallend waardoor het ondanks het weer leuk is om naar te kijken. Het is voornamelijk aan de doelman van Racing Waregem te danken dat er niet een vroege achterstand op het bord staat, want met meerdere uitstekende reddingen houdt hij zijn ploeg op de been. Ook aan de andere kant is het in het begin vrij druk, al blijven de schoten op doel uit. Meestal zijn wij altijd vrij snel om een 0-0 eindstand te voorspellen, maar vandaag komt dit op geen enkele manier bij ons op. Wel gaan we rusten met de brilstand, maar dit gebeurt dus na 45 zeer aantrekkelijke minuten.

Inmiddels posteren wij onszelf aan de andere kant van het veld, zodat we zekerheid hebben dat we alles van het Mirakelstadion goed op de foto hebben staan. Nadat we dit eenmaal hebben afgerond lopen we weer terug naar iets overdekts en terwijl wij dit doen valt het langverwachte eerste doelpunt. Het is een voorzet die van dichtbij wordt binnengekopt waarop de doelman van Waregem moet capituleren en zo staat Diksmuide op voorsprong.

Niet dat het vandaag nog echt ergens over gaat, maar Racing Waregem voelt zich toch genoodzaakt om in de achtervolging te gaan. Zowel promotie als degradatie zit er voor beide ploegen al een tijdje niet meer in en elkaar passeren op de ranglijst is ook niet meer haalbaar. Diksmuide zal met plek 5 of 6 hoger gaan eindigen, maar toch krijgt Racing de gelijkmaker op het bord. Nu het allemaal weer in evenwicht is bloed de wedstrijd redelijk dood en is het voor ons tijd om zo droog mogelijk naar Zulte te gaan.  

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.