17/04/23 FC Viktoria Köln 2-2 MSV Duisburg


17/04/23 – 19:10
FC Viktoria Köln 2-2 MSV Duisburg
5.136 toeschouwers
Sportpark Höhenberg
3. Liga

De agenda stroomt deze maanden behoorlijk vol. In dit weekend is de enige dag dat we allebei beschikbaar zijn is de maandag, wat de keuze een stuk beperkter maakt. In Nederland spelen op een acceptabel niveau alleen Jong Ajax en Jong AZ thuis, beiden nog tegen een ander Jong team uit de KKD ook. Dit brengt ons al snel tot de conclusie dat we maar eens over de grens moeten gaan kijken en zo vinden we een geschikte pot in Duitsland, in een stadion waar wij nog niet eerder zijn geweest. We trappen het gaspedaal in richting Keulen, waar Viktoria Köln thuis speelt tegen MSV Duisburg.

Het duel dat vandaag op de agenda staat is een ontmoeting tussen de nummers 9 en 13 van de ranglijst. Met nog zeven speelrondes te gaan spelen beide teams helemaal nergens meer voor, maar toch nemen er meer dan 5.000 toeschouwers de moeite om eens een kijkje te gaan nemen. Zeker voor een club als Viktoria is dit een uitstekende opkomst, want uit alles blijkt dat het eigenlijk een omhooggevallen Regionalliga club is. Nog sterker, de identiteit van deze club moet nog worden vastgesteld want in dit format bestaat de club pas sinds 2010. Door een licentieovername van FC Junkersdorf promoveert de club vervolgens in één keer van de elfde naar de vijfde divisie. Het frappante hieraan is, is dat Junkersdorf zelf de promotie bij elkaar heeft gespeeld en deze vervolgens heeft overgedragen aan Viktoria. Zij worden meteen kampioen en dus wordt er direct doorgestoten naar de Regionalliga West. Meteen wordt er bovenin meegedraaid maar pas na zeven seizoenen lukt het om naar het derde niveau van Duitsland te promoveren. Sindsdien is de club zeer stabiel in de 3. Liga, waarvan de 9e plaats die het dit seizoen inneemt tot nu toe het hoogtepunt is. Er staat in het logo dus wel 1904 gedrukt, maar zo indrukwekkend is het eigenlijk allemaal niet.

De Meidericher Spiel-Verein Duisburg heeft aanzienlijk meer historie, al is het inmiddels ook alweer sinds 2008 dat ze op het hoogste niveau actief waren. Inmiddels is de ploeg afgezakt tot een degradatiekandidaat op het derde niveau, want de afgelopen twee seizoenen is de ploeg 15e geëindigd. Dit jaar is het allemaal niet heel veel beter met een 13e plaats, maar in deze wedstrijd openen ze uitstekend. Binnen vijf minuten zet Marlon Frey de 0-1 al op het scorebord en na een kwartiertje voetballen wordt het feest voor de gasten nog groter wanneer Marvin Knoll de 0-2 laat noteren. Het is niet dat de ploeg uit Duisburg beter is, maar de kansen die ze krijgen zijn wel meteen raak.

Viktoria zet een tandje bij en laat zien dat ze op hun beurt ook uitstekend met de kansen omgaan. Eerst schiet Robin Meissner van randje zestien beheerst binnen en slechts drie minuten later staat de stand alweer gelijk dankzij het knulligste eigen doelpunt dat we dit boekjaar te zien gaan krijgen. Over drie Duisburgse schijven rolt de bal in het eigen doel en uiteindelijk is Sebastian Mai de ongelukkigste, want hij krijgt de treffer op zijn naam.

Inmiddels zijn wij voorzien van een halve liter Duits bier en in combinatie met het zakkende lentezonnetje en een vermakelijke eerste helft vinden wij het vandaag allemaal prima. In de rust worden we opeens wakker geschrikt wanneer er op de tribune naast ons iemand onwel wordt, maar gelukkig kan het slachtoffer op eigen kracht de tribune verlaten. Aan het begin van de tweede helft is de zon onder en dan is het volgens de supporters van Duisburg tijd voor vuurwerk. Naarmate de tweede helft vordert wordt er op verschillende momenten vuurwerk ontstoken. Waar het op de tribunes steeds leuker wordt, neemt de kwaliteit van het spel op het veld af. Tot een paar minuten voor tijd vinden er praktisch geen grote kansen plaats, al moet Moritz Fritz van Viktoria nog wel voortijdig het veld verlaten wegens het neerhalen van een doorgebroken speler. Met een man minder krijgt de thuisploeg wel nog één levensgrote kans, maar de Duisburgse keeper weet deze ver uit zijn doel met zijn borst te pareren.

Zo eindigen we vandaag in een gelijkspel en kachelen wij zo snel mogelijk weer terug naar huis, want morgen met er gewoon weer gewerkt worden.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.