08/04/23 VV Dongen 1-1 Blauw Geel ’38


08/04/23 – 18:00
VV Dongen 1-1 Blauw Geel ‘38
Sportpark De Biezen
± 250 toeschouwers
Derde Divisie Zondag

2023 zit bij ons vol met verplichtingen, maar uiteraard wringen wij ons in allerlei bochten om zoveel mogelijk wedstrijden te kunnen aanschouwen. Zo ook op paaszaterdag, waar wij het voor elkaar krijgen om aanwezig te zijn in Dongen wat slechts een uurtje later aftrapt als dat de werkdag is geëindigd. De plaatselijke VV neemt het vandaag op tegen hoogvlieger Blauw Geel ’38 terwijl ze zelf de rode lantaarn dragen. Er zijn nog zeven wedstrijden te gaan in de Derde Divisie Zondag, maar de achterstand op een veilige plaats is voor Dongen reeds dertien punten. Een plek in de play-offs lijkt het hoogst haalbare, maar daarvoor moet er nog minimaal zeven punten ingelopen worden op Baronie.

Dat Dongen deze laatste strohalm probeert te grijpen wordt wel duidelijk uit het verloop van de wedstrijd. De gasten uit Veghel spelen zelfs nog voor promotie, maar de thuisploeg is de bovenliggende partij. We zijn nog geen minuut bezig als de eerste kansjes al ontstaan en uiteindelijk duurt het ongeveer een half uur totdat Shenty Saez een afstandsschot weet te promoveren tot een doelpunt. Op basis van het vertoonde spel is hier niets tegenin te brengen.

De gasten zijn hopeloos uit vorm en dat blijkt ook wel uit de belabberde eerste helft die er op de mat wordt gelegd. Nadat we in de rust de nodige versnaperingen op hebben is het een stuk beter wat de gasten laten zien, al lag de lat natuurlijk ook niet erg hoog om verbeteringen aan te brengen. Wel kunnen wij de wedstrijd aanschouwen met een keurig lentezonnetje dus wij vinden het allemaal prima vandaag.

Blauw Geel komt naarmate de tweede helft vordert steeds dichter bij het doel van Dongen. Eerst biedt de paal nog uitkomst voor Dongen, maar op de inzet van Koen van de Zanden heeft niemand een antwoord. Niet veel later lijkt het erop en erover wanneer Dave de Meij de 1-2 binnenschiet, maar de vlag gaat omhoog voor buitenspel. Nadat de wedstrijd even stil heeft gelegen voor een ogenschijnlijk zware blessure voor de gasten, ontvouwt zich nog een uiterst vermakelijke wedstrijd waarin beide teams haast maken voor de overwinning.

Aan het gelijkspel waar we nu op aankoersen hebben beide teams niets. Voor Dongen is het niet genoeg om in te lopen op Baronie en voor Blauw Geel zou het een forse knauw betekenen in de jacht op de play-offs. Dongen heeft absoluut drie punten nodig en stuurt in het slotoffensief zelfs de keeper een aantal keer mee naar voren om nog een overwinning te forceren. Dit zegt natuurlijk meer dan voldoende over de nood bij de thuisploeg. Met het nodige vliegwerk weet Blauw Geel de schade te beperken en kunnen ze met een gelijkspel op zak weer huiswaarts keren.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.