01/04/23 VV Nieuw-Lekkerland 1-0 VV De Zwerver


01/04/23 – 15:00
VV Nieuw-Lekkerland 1-0 VV De Zwerver
Sportpark Excelsior
± 1.200 toeschouwers
1e Klasse C Zaterdag

“De Old Firm van de Alblasserwaard” is misschien een wat zware titel, maar het duel tussen Nieuw-Lekkerland en De Zwerver mag zeker in het rijtje met meest beladen amateurderby’s van Nederland. Zeker omdat het ook geen vanzelfsprekendheid is dat dit duel op het programma staat. Dit seizoen treffen beide ploegen elkaar, door de promotie van De Zwerver, voor het eerst in acht jaar tijd. De kans dat het voorlopig bij deze ene jaargang blijft is ook zeker reëel want De Zwerver draait een teleurstellend seizoen en is in het bezit van de rode lantaarn. Wel werd één van de twee overwinningen die De Zwerver dit seizoen wist te behalen, behaald tegen uitgerekend Nieuw-Lekkerland. De Zwerver zal dus vol voor een soort gelijk scenario gaan en zo proberen de laatste strohalm om het vege lijf te redden te pakken.

Misschien leeft deze derby bij buitenlandse hoppers wel meer dan bij de Nederlandse. Het aantal Duitse en Engelse groundhoppers op het Sportpark is enorm. Dit duel, in combinatie met de UNESCO-molens van Kinderdijk op de achtergrond, schijnen ervoor te zorgen dat ze in grote getalen Nieuw-Lekkerland weten te vinden. Helaas voor hun is het weer erg slecht vandaag en zijn de molens in de achtergrond niet erg goed te zien. Mede door het regenachtige weer blijft het aantal toeschouwers ook steken rond de 1.200.

Dit mag de pret van de wel aanwezige supporters niet drukken. De wedstrijd begint, zoals verwacht mag worden, met een enorme hoeveelheid vuurwerk van beide kanten. Helaas blijft het hier dan ook bij en ontvouwt zich op het veld een hele matige wedstrijd. Nieuw-Lekkerland komt halverwege de eerste helft op voorsprong, maar dat is dan ook direct uit de eerste en één van de weinig kansen die ze deze wedstrijd krijgen. De Zwerver blinkt vooral uit in het laten zien waarom ze staan waar ze staan op de ranglijst.

De tweede helft begint met wederom een fraaie vuurwerkactie van de Shotside van Nieuw-Lekkerland. Daarna is het ook op het veld wederom erg matig. Het enige noemenswaardige de tweede helft gebeurd langs het veld als er een groep (men zegt hooligans van FC Dordrecht) slaags raken met die van Nieuw-Lekkerland. Met bivakmutsen op en mondbitjes in vliegen beide kampen elkaar elke minuten in de haren. Beelden zijn op de welbekende pagina’s terug te vinden. De wedstrijd wordt stilgelegd en de politie moet naar het sportpark komen om de orde te herstellen. Uiteindelijk wordt er niemand opgepakt en de wedstrijd hervat. Hierin gebeurd er niks meer en zo wint Nieuw-Lekkerland deze Old Firm na 100 minuten van De Zwerver.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.