11/03/23 K. Berchem Sport 1-3 K. Lyra-Lierse


11/03/23 – 20:00
K. Berchem Sport 1-3 K. Lyra-Lierse
Ludo Coeckstadion
± 750 toeschouwers
2e Klasse VFV B

Een dag na ons bezoek aan het ondergesneeuwde Dordrecht, besluiten we een dag later weer op pad te gaan. Het kwik is ruim boven 0 en we hebben geen drie lagen kleding meer nodig, dus we stappen de Ferrari in richting Berchem. Onder de Antwerpse rook speelt Berchem Sport in het inmiddels bijna volledig afgebroken Ludo Coeckstadion thuis tegen één van de twee uitvloeiingen van wat ooit Lierse SK was.

Dat het stadion inmiddels bijna volledig is afgebroken is natuurlijk een doodzonde, want het was een iconisch stadion. Dat het allang niet meer vol zat en dat het van ellende uit elkaar viel dat snappen we allemaal wel, maar het komt de ambiance niet ten goede. Op de sintelbaan zijn nu wat kant en klare tribunes van ijzer uit de grond gestampt en zo is er weer een prachtig stadion de vernieling in geholpen. De oude hoofdtribune staat nog, maar is volledig afgesloten. We nemen plaats op de staantribune waar vandaag alle sfeer vandaan zal komen. Zowel het uitvak, als de sfeergroep van Berchem staat op onze tribune en af en toe is het verdacht lastig om te traceren welke groep er nou precies kabaal maakt.

De wedstrijd begint explosief en beide ploegen kunnen binnen een paar minuten op voorsprong staan, maar de gasten zijn het gelukkigst in de afronding. De vroege voorsprong komt ze uiteraard heel goed uit, want met een beetje geluk zit de strijd om promotie er nog in. Berchem daarentegen speelt een relatief grijs seizoen, maar moet met een schuin oog wel nog naar de degradatiestreep kijken. Wel komen ze na een kwartier alweer op gelijke hoogte wanneer Lars Coveliers de mooiste treffer van de dag laat noteren. Het restant van de eerste helft blijft zeer plezierig om naar te kijken met kansen over en weer.

Aan het begin van de tweede helft komen de gasten wederom op voorsprong, al is de thuisploeg van mening dat de scheidsrechter hier een handje meehelpt. Er wordt al een tijdje gemord op de tribunes, al vinden wij vanachter onze neutrale bril dat er niet al teveel aan de hand is. Wel speelt Lierse het spel een stuk slimmer richting de beste man, waardoor de kaarten sneller vallen voor Berchem dan voor Lierse. De enige foutieve beslissing is wel in het nadeel van de thuisploeg, want het duidelijke natrappen van Adesanya van Lierse wordt gemist.

Dat uitgerekend deze Adesanya de wedstrijd vlak voor tijd in het slot gooit is als zout op de wonden voor Berchem. Wel is het zo dat Berchem sinds de achterstand al weinig aanspraak meer maakte op de overwinning, want de krachten waren na een uur spelen wel redelijk weggevloeid. Een zakelijke overwinning voor de gasten, die de drie punten goed kunnen gebruiken op weg naar misschien wel een promotie.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.