10/03/23 FC Dordrecht 0-4 De Graafschap


10/03/23 – 20:00
FC Dordrecht 0-4 De Graafschap
Matchoholic Stadion
1.774 toeschouwers
Keuken Kampioen Divisie

Ook halverwege maart blijven de droevige weersomstandigheden ons volgen. Maart roert zijn staart blijkt weer eens terecht en zo krijgen we dit weekend te maken met een wedstrijd in de sneeuw. Vanwege de kans op een aflasting, welke met sneeuw in Nederland direct op de loer ligt, zoeken we het vandaag maar weer dicht bij huis en eindigen we alweer voor de tweede keer in 2023 op de Krommedijk. Eenmaal gearriveerd blijkt het hier gewoon door te gaan, ondanks dat het inmiddels toch al eventjes sneeuwt.

De gasten uit Doetinchem maken nog kans op een periodetitel, al is deze kans vrij nihil. Zowel Almere City als NAC Breda moeten een makkelijke wedstrijd verliezen en dan maakt De Graafschap nog aanspraak op de periode. Eenmaal gearriveerd blijkt dat het in Almere wel is afgelast vandaag, waardoor er sowieso geen beslissing zal vallen. Ondanks deze last-minute teleurstelling zullen er per definitie niet al teveel supporters uit Doetinchem komen buurten, aangezien de lokale driehoek in Dordrecht met een berg restricties komt. Ondanks dat wij ons niet kunnen heugen dat het ooit is misgegaan tussen deze clubs, worden ‘recente incidenten’ aangedragen als reden voor deze restricties. Degenen die wel aanwezig zijn uit Doetinchem, zorgen vandaag voor de sfeer. Veel kunnen ze niet zien, want voor het uitvak hangt erover de hele breedte continue een protestdoek.

Voor Dordrecht is de competitie zoals zo vaak in deze fase allang gespeeld, want nog steeds kan je vanuit de Keuken Kampioen Divisie niet degraderen. Ook dit seizoen staat de club 19e, met alleen de jonkies van FC Utrecht onder zich. Financieel heeft de club er nooit echt lekker voorgestaan, maar een mogelijke degradatie zou waarschijnlijk per direct het einde betekenen. Dat Nederland als enige land ter wereld een volledig afgesloten voetbalpiramide heeft is natuurlijk nog steeds apart, maar voor een club als FC Dordrecht is het best een uitkomst.

Het spelverloop is overduidelijk in het voordeel van De Graafschap, dat nadat Liam Bossin nog een aantal keer heeft weten te redden, moet capituleren op een schot van ex-Dordrecht speler Giovanni Korte. De arme thuisploeg weet niet waar ze het zoeken moeten en na een kwartiertje spelen zet Camiel Neghli de 0-2 al op het scorebord. Hierna ontvouwt zich een tamelijk saaie wedstrijd, want Dordrecht is niet bij machte om het de Superboeren moeilijk te maken en de gasten zelf hoeven niets meer want de overwinning lijkt al binnen. Ook komen de koude temperaturen en het verminderde zicht door de sneeuw het vandaag allemaal niet ten goede. Het enige interessante wat er verder nog gebeurt in de eerste helft, zijn twee supporters van De Graafschap die de hekken over klimmen om deel twee van de tifo actie uit te rollen.

In de rust komen we, naast het halen van bier, op de meest briljante ingeving van het seizoen tot nu toe. We zitten op de Oosttribune, waar in het midden een VIP-sector ligt inclusief de bijbehorende heaters. Slim als wij zijn gaan wij op de stoeltjes direct naast deze heaters zitten om het vervolg van de wedstrijd te zien. In plaats van een eerste helft waarin onze tenen er bijna afvroren, zien we de tweede helft onder aangename temperaturen.

Op het veld verandert er aan het spelbeeld vrij weinig. Dordrecht kan geen vuist maken tegen De Graafschap en mag de doelman bedanken dat het niet tegen een vernederende uitslag aanloopt. Vlak voor tijd moet er nog tweemaal gecapituleerd worden. Eerst is invaller Mees Kaandorp de gelukkige en als slotstuk benut Alexander Büttner nog een penalty. Ondanks de 0-4 eindstand is er geen groot feest in het uitvak, want de wel-spelende concurrentie heeft geen steken laten vallen. Geen periodetitel voor De Graafschap en Dordrecht blijft logischerwijs op de 19e plaats staan en ziet het seizoen nu al als een nachtkaars uit gaan.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.