06/01/23 FC Dordrecht 0-1 ADO Den Haag


06/01/23 – 20:00
FC Dordrecht 0-1 ADO Den Haag
Matchoholic Stadion
1.873 toeschouwers
Keuken Kampioen Divisie

Onze eerste wedstrijd in 2023 laat uiteraard niet lang op zich wachten. Gemak siert de mens dus we maken onszelf het niet heel moeilijk op deze regenachtige vrijdagavond. ADO Den Haag komt op bezoek in Dordrecht en dit heeft voor ons al genoeg overtuiging om richting de Krommedijk te gaan. Ook zijn wij na alle feestdagen wel weer eens toe aan een lekker potje voetbal, al heeft de winterstop dit jaar weinig om het lijf.

Beide teams draaien dit seizoen mee in de onderste regionen van de Keuken Kampioen Divisie. Waar voor Dordt het vrij normaal is om rond de huidige 16e plek te bivakkeren, is het de gasten uit Den Haag gelukt om nog lager op de ranglijst te staan. Na vorig jaar maar net de promotie naar de Eredivisie mis te lopen, leek het ze daar verstandig om de als coach onervaren Dirk Kuijt voor de groep te zetten. Op het veld was het een alleskunner, maar naast het veld is hij een stuk minder sterk. Inmiddels is de ploeg afgezakt naar de 18e plaats en is Dick Advocaat weer teruggehaald uit z’n pensioen om de club uit de Hofstad weer omhoog te helpen. Nog steeds heeft Nederland als enige land ter wereld een volledig afgesloten voetbalpiramide dus degradatie is per definitie geen mogelijkheid, maar het seizoen wat meer statuur geven kan in dit geval ook zeker geen kwaad.

Vandaag zijn er 1.873 supporters op de Krommedijk aanwezig, al voelt dit wel iets anders. Eigenlijk is alleen de Oosttribune, waar wij ook op zitten, op het oog redelijk vol en op alle andere tribunes zien we overduidelijk meer vrije stoeltjes dan bezette. Ook de gasten uit Den Haag komen niet in de buurt van een uitverkocht uitvak, al blijkt snel dat een groot deel gezellig bij ons op de tribune is komen zitten. De toeschouwersaantallen die in Qatar werden opgegeven waren helemaal debiel, maar in de Keuken Kampioen Divisie is ook bekend dat er bij een hoop clubs wordt gesjoemeld met de cijfers.

De aanwezigen zien een eerste kwartier dat gelijk opgaat, zonder dat er al te grote kansen te bespeuren zijn. ADO heeft het meest de bal maar doet daar vrij weinig mee. Dordrecht countert zich een aantal keer door de defensie van de gasten, maar iedere keer is de noodgreep van de laatste man keurig op de bal. Wie de bal daarentegen zeker niet raakt, is Jari Schuurman. Hij wordt in de 21e minuut vanwege een totaal onnodige en veel te wilde tackle met een rode kaart van het veld gestuurd.

Aangezien Dordrecht het met tien man moet zien te overleven vandaag, duiken ze wat verder in hun schulp. ADO lukt het voor geen meter om een gaatje te vinden in de Dordtse defensie, maar vlak voor rust zet Mario Bilate de Hagenezen dan toch op voorsprong. Dat hier een discutabele penalty voor nodig is, daar maalt natuurlijk helemaal niemand om in Den Haag.

In de tweede helft lukt het Den Haag niet echt om door te drukken, dus blijft het veel langer een wedstrijd dan verwacht. Na de nodige wissels te hebben doorgevoerd creëert Dordrecht nog best wel wat kansen, maar de gelijkmaker is een brug te ver. Zo gaan de drie punten mee naar Den Haag, een welkome opsteker voor Advocaat en consorten.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.