18/12/22 RFC Liège 2-0 RAAL La Louvière


18/12/22 – 15:00
RFC de Liège 2-0 RAAL La Louvière
Stade de Rocourt
± 2.000 toeschouwers
1e Klasse Amateurs

Na ons onverwachte bezoek aan SHH is het tijd voor de hoofdmaaltijd van de dag. RFC de Liège staat voor ons op het programma, iets wat het overigens al vele malen eerder heeft gestaan. Van een trein die sneuvelde een paar kilometer voor onze bestemming tot aan een regioverplichting voor kaarten, altijd stond er wel iets in de weg om een bezoek te brengen aan deze vereniging. Na ongeveer tien jaar is het dan eindelijk zo ver. Wij zijn er, wij kunnen kaarten kopen en de wedstrijd gaat door.

Ondanks dat de gevoelstempratuur ruim onder nul ligt, wordt er voor de tweede maal vandaag gevoetbald op kunstgras. Normaliter is dit natuurlijk 3x niks, maar vandaag is het best een uitkomst want anders had er geen wedstrijd te zien geweest hier. Voor wie er vandaag geen voetbal is, is voor de gasten uit La Louvière. Zij houden er een boycot op na wegens een aantal forse maatregelen. Naast dat er überhaupt maar 150 kaarten beschikbaar werden gesteld, moesten deze kaarten ook op naam gezet worden. Dit, samen met een dubbele paspoortcontrole en extra controle door de politie deed de supporters van La Lou besluiten om maar helemaal niet af te reizen naar Luik. Groot gelijk overigens.

Ook aan de kant van Luik zijn er toch wat minder supporters aanwezig dan normaal. Naast de winterse omstandigheden schijnt er ook nog een wedstrijdje gespeeld te worden ergens in Qatar wat dan weer toevallig de finale van het Wereldkampioenschap blijkt te zijn. Alsnog hebben er genoeg mensen de moeite genomen om deze topper in de 1e Klasse Amateurs te aanschouwen. Deze ploegen zijn directe concurrenten van elkaar in de titelstrijd, samen met Patro Maasmechelen en Olympic Charleroi.

Direct vanaf de aftrap is het overduidelijk dat de thuisploeg het meeste te vertellen heeft vandaag. La Louvière voetbalt wel mee, maar het enige team dat kansen weet te creëren is Luik. Na tien minuten is het verloren zoon Jeremy Perbet die de vijfvoudig landskampioen op voorsprong zet via de binnenkant van de paal. Ook na het doelpunt verandert er weinig aan het spelbeeld. Luik is niet zozeer beter, maar vooral handiger in het creëren van kansen. De route naar het doel die wordt gekozen is soms nog onbegrijpelijker dan de route die de club heeft gevolgd tot zijn huidige identiteit. Waar wij sinds 2012 opereren onder dezelfde naam, hebben ze het in La Louvière voor elkaar gekregen om vier keer van naam en speelstad te wisselen. Onder andere Couillet, Charleroi en Fleurus hebben qua standplaats bestaan de afgelopen tien jaar in wat momenteel RAAL La Louvière is, dan weer niet te verwarren met UR La Louvière Centre. Ook is het originele stamnummer van RFC Sérésien nog opgeslokt, alvorens de club weer terecht is gekomen in La Louvière. Tot zover deze beknopte samenvatting. Mocht iemand er meer over willen weten, raden we aan om er zelf in te duiken en er een goede midweek voor uit te trekken.

Onder een ouderwets gezellig Waals sfeertje, waar overigens echt iedereen een nicotineverslaving heeft, is het vlak voor rust Jesse Karma Mputu die de afgemeten bal van Perbet op waarde schat en de linkerbovenhoek weet te vinden. Hiermee lijkt de wedstrijd dan ook meteen gespeeld. In de rust proberen we nog een biertje te bestellen, maar helaas is ook hier het kaartensysteem actief en komen wij er met ons matige Frans niet uit om hier ook aan te komen.

Na de rust zien we toch vele telefoons tevoorschijn komen om met een schuin oog de WK finale te begluren. Echt een voorstander van Frankrijk lijkt men hier niet, want de openingstreffer van Lionel Messi wordt met gejuich ontvangen. Ook horen we zelfs nog even een kleine scandering van de naam van de Argentijn, al gaat dit ons wel erg ver. Nou is de afdwaling naar de wedstrijd in het Midden-Oosten ergens ook weer best logisch, want op het veld is het niet al te best meer.

De 2-0 stand die op het bord stond bij rust, is dan ook meteen de eindstand van vandaag en de treffer van Mputu is de laatste die wij in 2022 zullen zien. Zo hier en daar zal er vast nog worden gevoetbald, maar ook wij brengen de feestdagen graag met onze geliefden door. Tot volgend jaar weer!

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.