18/12/22 SHH Herten 4-1 VV Brevendia


18/12/22 – 12:00
SHH Herten 4-1 VV Brevendia
Sportpark de Wolfsberg
± 25 toeschouwers
Districtsbeker Zuid II

Het jaar 2022 was het eerste jaar sinds tijden dat de beperkingen op het voetbal weer volledig werden opgeheven. Echter hebben wij er na 62 wedstrijden nog steeds geen genoeg van en besluiten wij op het laatste normale weekend van het jaar nog maar eens op pad te gaan. Al snel valt ons oog op RFC Liège dat thuis speelt tegen RAAL La Louvière, maar ook dit is voor ons in de snijdende kou nog niet voldoende. We besluiten om te rijden via Limburg, om daar nog een wedstrijd in de districtsbeker mee te pakken. Er vallen eerst een paar plannen in duigen vanwege onmogelijk bespeelbare velden, waardoor wij ons plan onderweg een aantal keer bijstellen. We besluiten om de drie verenigingen die nog geen afgelasting hebben doorgegeven af te rijden in de hoop dat er op zijn minst eentje door zal gaan. De eerste hiervan is Sint Hadrianus Herten, waar we dan ook meteen succes hebben. De plaatselijke trots treedt in de tweede ronde van de districtsbeker aan tegen VV Brevendia uit Stamproy.

De bespeelbaarheid van het veld is enigszins discutabel te noemen, want het oogt voornamelijk wit en bevroren. Toch lijken beide teams er vertrouwen in te hebben en nemen wij plaats in de kantine, want buiten is het ons echt veel te koud. Vanuit deze kantine zien we dat tweedeklasser SHH logischerwijs de overhand heeft tegen derdeklasser Brevendia, en nog binnen de tien minuten staat er al een 2-0 op het scorebord. De hoop dat wij op de valreep het record van onze meest doelpuntrijke wedstrijd van 2022 (In mei neergezet bij Bohemians Praha II) gaan overtreffen wordt uitgesproken, maar naarmate de eerste helft vordert komen we tot de conclusie dat dit hem niet gaat worden vandaag. De koud krijgt toch vat op de spelers en zo komt geen van beide ploegen echt aan voetballen meer toe. Wel krijgt Brevendia vlak voor rust een makkelijk gegeven penalty, welke dan ook wordt benut en zo is het plots weer een wedstrijd.

Na de rust zien wij dat Brevendia zeker nog van plan is er een wedstrijd van te maken. Ondanks dat SHH bovenin meedraait in de Tweede Klasse, laten ze zich af en toe onderdrukken door Brevendia. Even lijkt de gelijkmaker in de maak, maar de 1-op-1 kans wordt vakkundig om zeep geholpen. Dit lijkt dan ook meteen het sein te zijn voor SHH om toch nog even te gaan voetballen en in het laatste kwart van de wedstrijd maken ze er nog twee, wat ons brengt tot een 4-1 eindstand.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.