03/12/22 R. Crossing Club Schaerbeek 1-2 RCS Onhaye


03/12/22 – 20:00
R. Crossing Club Schaerbeek 1-2 RCS Onhaye
Stade Communal Schaerbeek
± 200 toeschouwers
Derde Klasse ACFF A

De interlandperiode is nog steeds aan de gang en het wordt ook steeds lastiger om bij een leuke wedstrijd uit te komen waarvoor wij de kou willen trotseren. Een week lang dubben we waar we naartoe zullen gaan en uiteindelijk wordt er besloten dat we gaan voor een leuk stadion. Het Stade Communal Schaerbeek is zo’n stadion, wat voor een amateurvereniging een meer dan keurig onderkomen is. Enigszins recent is het verbouwd, maar wat ons betreft is deze verbouwing goed gelukt dus gaan wij maar eens een kijkje nemen.

Vanwege werk kost het ons nog aanzienlijk wat moeite om op tijd te komen, maar één minuut voordat de wedstrijd begint stappen wij het stadion binnen. Ondanks dat er een zeer royale entreepoort is, komen we via een zijingang binnen waar twee dames achter een opgezet tafeltje de entreegelden regelen. Buiten is het vooral koud. Toch nemen we met een biertje in de hand plaats op de staantribune, welke vandaag een privétribune blijkt te zijn. Vanaf deze tribune zien we dat het vertoonde spel vandaag best vermakelijk is en dat beide teams de aanval proberen te zoeken.

Dat het vertoonde spel dik in orde is, komt ook niet geheel onverwacht. Crossing Schaerbeek neemt een zesde plek op de ranglijst in en de gasten uit Onhaye zijn zelfs verwikkeld in de titelstrijd, samen met de twee clubs die zijn voortgekomen uit het faillissement van RAEC Mons. De thuisploeg is de betere, al zijn de mogelijkheden om tot scoren te komen schaars. Vlak voor rust is het Schaerbeek dat met een keurige counter de 1-0 voorsprong op het scorebord weet te zetten.

Niet veel later is het rust en logischerwijs komt Onhaye met een ander strijdplan uit te kleedkamer. Dit plan blijkt voornamelijk te bestaan uit compacter spelen en verder de lange bal hanteren, in de verwachting dat hij vanzelf een keer goed zal vallen. Dit komt het spel niet ten goede, maar werken doet het daarentegen wel. In de loop van de tweede helft wordt de gelijkmaker geheel terecht genoteerd en Schaerbeek staat met de rug tegen de muur.

Halverwege de tweede helft beginnen wij ook maar eens ons rondje rondom het veld, al is dit na de verbouwing niet volledig meer mogelijk. Tegen de tijd dat we het hele terrein wel hebben gezien duiken we naar binnen om te genieten van de warmte van de kantine. Wanneer onze handen eenmaal zijn opgewarmd zien wij dat het vertrouwen dat Onhaye in de tactiek heeft terecht is. Een paar minuten voor tijd is het een dood spelmoment dat ervoor zorgt dat de gasten uit de Ardennen met drie punten aan de haal gaan.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.