26/11/22 RKSV Halsteren 3-1 SV Venray


26/11/22 – 19:30
RKSV Halsteren 3-1 SV Venray
Sportpark De Beek
± 300 toeschouwers
Vierde Divisie Zondag B

Inmiddels zijn de nodige potjes in Qatar gespeeld, maar voetbal kijken langs de lijn blijft toch altijd een stuk leuker dan door een scherm. Zo laten wij Mexico – Argentinië links liggen en rijden wij richting Brabant, om ons langs de lijn te begeven bij RKSV Halsteren. Ondanks dat het een zondagvereniging is qua eerste elftal, is de wedstrijd tegen SV Venray op zaterdagavond gezet.

Zowel Halsteren als Venray hebben eenmaal de Hoofdklasse op hun palmares staan, al is het hoogtepunt van Venray waarschijnlijk toch de KNVB Beker voor Amateurs. Wel dateren alle hoogtepunten van beide verenigingen al van meer dan 20 jaar geleden en daar zal in het huidige seizoen geen verandering in gaan komen. Dit jaar draaien beide verenigingen een solide seizoen zonder al te veel hoogtepunten en staan dan ook allebei in de middenmoot. De promovendus uit Limburg staat een paar plekjes hoger op de ranglijst, maar het begint niet al te best aan de wedstrijd. Nog voordat alle jeugdspelers van het veld zijn komt Halsteren al op een 1-0 voorsprong. Aangezien het buiten vrij koud is, aanschouwen wij het merendeel van de eerste helft vanuit de kantine. Ondanks dat we toch echt Nederlanders zijn, kunnen wij na al die jaren langs de lijn nog steeds voor geen meter tegen deze temperaturen.

In de rust wordt de muziek zodanig hard door de speakers gestampt dat wij naast bevroren tenen ook nog gehoorschade oplopen. Na de rust besluiten we dan ook maar om weer buiten te gaan kijken, al is het alleen maar om onze oren wat rust te bieden. Inmiddels gaat het op het veld redelijk gelijk op en wordt er gelukkig ook nog het nodige gescoord.

Voor een wedstrijd in de voormalig Hoofdklasse Zondag, waar wij over het algemeen qua spel geen hoge pet van ophebben, is het een leuke wedstrijd om te zien. Beide teams proberen er het beste van te maken en de tweede helft loopt vlot door. Uiteindelijk wordt de wedstrijd vlak voor tijd in het slot gegooid wanneer 3-1 wordt gemaakt door Halsteren en dit is dan ook meteen de eindstand.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.