19/11/22 K. Kontich FC 3-0 KFC De Vrijheid Herselt


19/11/22 – 19:30
K. Kontich FC 3-0 KFC De Vrijheid Herselt
Stadion Duffelsesteenweg
± 200 toeschouwers
1e Provinciale Antwerpen

Na een reeks met aansprekende affiches neer te hebben gezet, is het vanaf nu weer tijd voor amateurwedstrijden. Met het oog op het WK in Qatar liggen al het betaald voetbal stil en zijn wij aangewezen op de minder aansprekende wedstrijden. Zo besluiten wij om aan de vooravond van het WK ons te begeven richting Kontich, waar de plaatselijke trots thuis zal aantreden tegen Vrijheid Herselt.

We krijgen het vaak nog wel voor elkaar om een leuk stukje geschiedenis te vermelden over op zijn minst één van de verenigingen, maar dat wordt vandaag ook een lastig verhaal. Beide teams hebben weinig noemenswaardige gebeurtenissen op het conto staan en zijn allebei al geruime tijd in de provinciale divisies. De gasten zijn wel recent kampioen geworden waardoor ze zijn gepromoveerd naar de 1e Provinciale, maar de ranglijst heeft al verraden dat dit waarschijnlijk beperkt zal blijven tot één seizoen. Waar de gasten stijf onderaan staan, draait Kontich keurig mee in de middenmoot. 

Eerder dit jaar overkwam het ons al bij Ninove, maar ook vandaag bij het Gemeentelijk Stadion gaat het met het kaartjes aanschaffen al mis. Waar we in Ninove drie kaartjes voor de prijs van twee kregen, krijgen we het vandaag voor elkaar om twee kaartjes te krijgen voor de prijs van één. Nog voordat we hebben doorgerekend hoe dit precies ontstaan is, loopt er iemand compleet dronken tegen ons aan en vragen wij ons hardop af waar wij terecht zijn gekomen.

In de kantine blijkt deze dronkenlap gelukkig de enige te zijn op het sportpark. Ook wij pakken er maar een pint bij (niet te veel uiteraard, want we willen niet ook dronken worden) en nemen plaats op twee barkrukken die op het veld gericht staan, met de verwarming op onze voetjes gericht. Terwijl links van ons onze dronkenlap over z’n nek gaat in de kantine en vervolgens vakkundig van het sportpark verwijderd wordt door een Belgische huismoeder is op het veld de wedstrijd al begonnen. Het is buiten maar koud, dus de gehele eerste helft aanschouwen wij vanaf deze plaatsen. Na een kwartiertje is het Arthur Devondel die de score opent voor Kontich en vlak voor de rust doet Renzo Flebus ook nog een duit in het zakje, waarmee de wedstrijd eigenlijk al gespeeld is.

Na de pauze besluiten we om toch maar een buiten te gaan kijken, aangezien dit toch sfeervoller is dan een wedstrijd bekijken vanachter een glazen wand. Nog voordat we goed en wel buiten zijn maakt Renzo Flebus zijn tweede van de dag. Vervolgens kabbelt de wedstrijd een beetje voort en mogen de gasten hun doelman dankbaar zijn dat de schade niet nog groter wordt. Met deze 3-0 stand zullen we vandaag ook gaan eindigen en zo zit de voor ons eerste wedstrijd in de 1e Provinciaal er ook weer op.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.