08/01/23 KFC Nijlen 1-0 Sporting Kampenhout


08/01/23 – 14:30
KFC Nijlen 1-0 Sporting Kampenhout
Complex Graanweg
± 200 toeschouwers
3e Klasse VFV B

In het eerste volledige weekend van het jaar hebben we de smaak te pakken en besluiten we na ons bezoek aan FC Dordrecht nogmaals op pad te gaan. We koersen aan richting Nijlen, waar het degradatieduel tegen Sporting Kampenhout op het programma staat. De memo waar het parkeerterrein is hebben we helaas gemist, dus we parkeren de Ferrari in een woonwijk direct naast het complex. Dit ondanks de verschillende borden met het verzoek of we dit niet wilden doen, maar aangezien we met een marge van een paar minuten aankomen zijn we rebels. In ieder geval onze oprechte excuses.

Precies op het eerste fluitsignaal arriveren we en we lopen linea recta richting het terras. In België zijn ze altijd goed met speciaalbier en deze reputatie wordt door Nijlen zeker niet geschonden aangezien we nog geen minuut later een Karmeliet van de tap hebben bemachtigd. Met een winterzonnetje op de knar zouden we nu van elke wedstrijd kunnen genieten, al wordt er op het veld een dappere poging gedaan om het tegendeel te bewijzen.

Kampenhout opent iets sterker dan de thuisploeg, al resulteert dit alleen in een klein overwicht zonder kansen. Het lijkt een open wedstrijd te zijn, maar structureel ontbreekt het voorin aan finesse en is de ruststand van 0-0 een logisch gevolg. In de rust krijgen wij het voor elkaar om een weekendje naar Marseille in te plannen en voordat we het doorhebben beginnen we aan het tweede bedrijf.

De zon is inmiddels achter wat wolken verdwenen en dat is voor ons het teken om een rondje langs het veld te gaan beginnen. We zetten het sportcomplex eens goed op de foto en kunnen gerust wat in het rond turen, want op het veld is het nog steeds niet heel verheffend. We komen tot de conclusie dat wij na anderhalve wedstrijd nog geen velddoelpunt hebben mogen noteren en beginnen er steeds meer in te geloven dat hier vandaag geen verandering al zal gaan komen.

In de 90e minuut staan we al bijna bij de poort om het terrein te verlaten, als een verdediger van Kampenhout een domme overtreding begaat en met zijn tweede gele kaart vervroegd mag gaan douchen. De bijbehorende penalty wordt benut en zo mag Nijlen toch nog drie punten bijschrijven. Het boekjaar 2023 is voor ons slechts twee wedstrijden oud, maar we hopen dat het gebrek aan velddoelpunten geen trend zal worden. Daarentegen hebben we nog geen 0-0 gezien, dat is dan weer het positieve aan het verhaal.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.