04/03/23 KVC Lille United 1-0 K. Diegem Sport


04/03/23 – 20:00
KVC Lille United 1-0 K. Diegem Sport
Heggestadion
± 200 toeschouwers
2e Klasse VFV B

Na het weekend Marseille, waar we onverwacht nog met sneeuw te maken kregen, begint maart qua temperaturen ook verre van ideaal. Ondanks dat we inmiddels wel echt klaar zijn met deze omstandigheden, besluiten wij om op deze zaterdagavond ons maar eens richting Lille te begeven. De Belgische variant dan, welke voor ons een stuk dichterbij is dan het Franse Lille. We hoorden dat er net een nieuwe tribune is geopend en dit lijkt ons dan ook meteen een mooi moment om maar eens een kijkje te gaan nemen. In eerste instantie rijden we nog verkeerd, maar we komen op tijd op het nieuwe terrein in Poederlee aan.

De wedstrijd zelf zal naar verwachting niet al te spectaculair worden, aangezien beiden een grijs seizoen draaien in de middenmoot van de Tweede Klasse VFV B. Diegem staat iets hoger op de ranglijst dan de gastheren, maar op het veld oogt Lille de betere partij. Zonder al te grote kansen te creëren hangt er weldegelijk een doelpunt en deze valt na een half uur spelen in het voordeel van de thuisploeg. Een voorzet van rechts valt over iedereen heen en wordt bij de tweede paal simpel binnengetikt door Raf Hannes. Dat wij toevallig op de juiste plek stonden vanwege ons rondje om het veld is natuurlijk helemaal mooi meegenomen.

Lille speelde al zeer aanvallend, maar neemt na de 1-0 nog geen gas terug. Een open wedstrijd ontvouwt zich, waar het bij vlagen echt wel leuk is om naar te kijken. Wel kijken wij graag vanuit de kantine waar het een stuk warmer is, want de koele wind maakt het niet heel aangenaam om langs de lijn te staan. Gelukkig dimmen ze in de kantine de lichten wanneer er wordt gevoetbald, waardoor je keurig zicht blijft houden op het veld.

Ondanks dat Diegem iets hoger staat op de ranglijst, maakt het vandaag geen enkele aanspraak op de overwinning. De enige kansen die wat op zouden kunnen leveren zijn allemaal voor Lille, maar tot tweemaal toe staat het aluminium de 2-0 in de weg. In de blessuretijd wordt er nog een één-op-één kans om zeep geholpen en zo eindigen we vandaag met een geheel terechte 1-0 overwinning voor de thuisploeg.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.