24/05/15 FK Meteor Praha VIII 0-3 FK Admira Praha

FK Meteor Praha VIIIFK Admira Praha24/05/15 – 10:15
FK Meteor Praha VIII 0-3 FK Admira Praha
Fotbalový Areál Bedrichovska
± 300 toeschouwers
3. Liga ČFL

Dynamo Dresden – Hansa Rostock was het hoofddoel van ons weekend. Wij hebben er patent op om de belangrijkste wedstrijd als eerste te zijn en dan nog een beetje in het rond te grijpen. Zo zagen wij een derby in Praag in de 3e divisie en dat is voor ons genoeg rede om snel een hotel te boeken. De avond ervoor gaan wij al vroeg ons bed in aangezien deze wedstrijd om 10:15 is.

Alsof dit nog niet vroeg genoeg is plannen wij nog een hele tocht in voordat we naar Meteor Praha gaan. We zetten het Strahov stadion op de foto (capaciteit 220.000) en het voormalig nationale stadion; Stadion Evžena Rošického.
Ook laten wij het stadion van Sparta Praag niet links liggen en zo hebben wij al drie stadions gezien voordat we om 10 uur arriveren bij Meteor.

Dat Meteor, opgericht in 1896 onder de naam Sportovní kroužek Kotva Libeň, gaat degraderen staat eigenlijk al vast. De ploeg speelde in het seizoen 1930/1931 voor het laatst op het hoogste niveau en glijdt weer verder af. Met nog vier wedstrijden te gaan heeft de ploeg twaalf punten achterstand op een play-off positie. Deze positie word bemand door de tegenstander van vandaag, Admira Praha. Admira Praha kan zich op zijn beurt weer een dienst bewijzen door zich naar een veilige positie te voetballen.

Met onze resterende Tsjechische munteenheid dachten we het vandaag niet te halen. Daarom pinnen wij nog snel even 2000 Koruna bij, wat neerkomt op zo’n €40,-.
Dit blijkt achteraf totaal niet nodig. We halen twee kaartjes, twee klobasa en twee grote bier. Het totaal kost ons slechts een euro of twaalf.

De spelersopkomst heeft meer weg van een wedstrijd in de reserve 6e klasse zondag dan een derde divisie. Één voor één komen de spelers het veld op gedruppelt. Eenmaal allemaal aanwezig gaan ze bij de dug-outs staan om met stadiontune het veld te betreden.
We zien dat het arbitrale trio van vandaag twee vrouwen bevat. Één hiervan is de grensrechter aan onze kant van het veld, zij sleept ons de saaiere momenten van de wedstrijd door.

Dat Meteor gaat degraderen is op het veld ook duidelijk te zien. Het kan echt niet voetballen en helpt tegenstander Admira regelmatig in het zadel.
Voor rust lukt het Admira om twee keer te scoren en lijkt het vervolgens wel welletjes te vinden.In de rust gaan wij met ons beste Engels, Duits en Tsjechisch op jacht naar sjaals. Hierin slagen wij helaas niet.

In de tweede helft valt er nog één doelpunt. Dit doelpunt is tevens het meest stupide doelpunt dat wij dit seizoen hebben meegemaakt. Admira legt de bal breed, maar via drie verschillende benen van Meteor eindigt de bal in het eigen doel.
Verder halen wij nog maar een klobasa. Voor het geld hoeven we het niet te laten.

Na het laatste fluitsignaal stappen heel snel de auto in. Over drie en half uur trapt RB Leipzig af tegen Greuther Fürth. Dit zal onze laatste wedstrijd van dit weekend zijn.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.