24/05/15 RB Leipzig 2-0 SpVgg Greuther Fürth

RB Leipzig (2.0)SpVgg Greuther Fürth24/05/15 – 15:30
RB Leipzig 2-0 Spvgg Greuther Fürth
Red Bull Arena
27.117 toeschouwers
2. Bundesliga

Na ontbeten te hebben bij FK Meteor Praha trappen wij het gaspedaal asociaal hard in. Het eerste plan om naar FK Varnsdorf te gaan laten we schieten vanwege de ellendig lange terugreis. Iets dichter bij huis speelt een ploeg met meer bekendheid. Of dit positief te noemen is is de vraag. Heel Duitsland heeft het over “Nein zu RB”, oftewel Red Bull Leipzig. Ook wij zijn tegen het moderne voetbal en vooral tegen Red Bull.
Deze mening komt voornamelijk door het welbekende verhaal van ‘Red Bull’ Austria Salzburg.

Toch gaan we maar even langs maar dit doen we voornamelijk in het kader van ‘we rijden er toch langs’.
Onderweg verdiepen we ons toch nog even in het verhaal van deze jonge club. In tegenstelling tot het verhaal van Salzburg blijkt dat er hier geen club door kapot is gegaan. De enige club die er lichte schade aan leed is vijfdeklasser SSV Markranstädt.
De club werd betaald voor haar licentie en daalde als gevolg daarvan twee divisies af. Binnen drie jaar was de club echter weer terug in de Oberliga. Dit seizoen speelde de club in dezelfde reeks als RB Leipzig II. (Dat overigens met een straatlengte voorsprong kampioen werd.)

Dat het grote geld zijn vruchten afwerpt in het voetbal is al een tijdje bekend. Zo ook in Leipzig waar de club momenteel een stabiel jaar draait in de 2e Bundesliga. Binnen vijf jaar is dit een flinke prestatie als je ziet hoe lastig het is om te promoveren naar de 3. Liga.
De tegenstander van vandaag speelde niet lang geleden nog op het hoogste niveau. Met een beetje pech kan Fürth vandaag zelfs afzakken naar het 3e niveau van Duitsland.

Met een marge van 15 minuten arriveren wij bij het stadion. Onderweg hebben wij geen pinautomaat gezien en onze portemonnees zitten nog vol met Koruna’s.
Bij de kassa’s blijkt pinnen niet mogelijk dus kieperen we als een stel junkies onze portemonnees leeg. De dertig euro die dit oplevert blijkt net genoeg voor twee Ermäßigt-kaartjes. Komt het toch nog goed uit dat we nog een verdwaalde studentenkaart in ons bezit hebben.
We rennen de lange trap op richting de dak van het stadion, om vervolgens af te dalen naar onze stoelen op de 2e ring.

Bij binnenkomst worden we nog aangenaam verrast. Red Aces heeft een geregisseerde tifo actie waarbij het hele stadion wordt betrokken. Er wordt zodanig groot uitgepakt dat het er eigenlijk nog best goed uitziet. Lachwekkend wordt het alleen weer als alle doeken nog voor de spelersopkomst weer naar beneden komen. Het zicht mag natuurlijk niet geblokkeerd worden.

Red Bull Leipzig begint goed aan de wedstrijd. Zowel vocaal als op het veld is het de betere. Waar Fürth het naar mate de wedstrijd vordert wint op de tribune blijft het op het veld altijd de mindere.
Leipzig beslist de wedstrijd al voor rust via twee fantastische aanvallen. Met een vleugje sambavoetbal zijn Frahn en Kaiser de gelukkigen om deze aanvallen af te mogen ronden.

Na rust gebeurd er niet veel meer. De één wil niet meer, de ander kan niet meer. Fürth is vooral bezig met de resultaten op de andere velden. Zo wordt naar mate de wedstrijd vordert dat Erzgebirge Aue zal degraderen en 1860 München aan de bak mag tegen Holstein Kiel in de play-offs. De wedstrijd wordt door twee teams die niks meer hoeven nog redelijk vermakelijk uitgespeeld.

Na de wedstrijd gaan wij op jacht naar een fanshop in de hoop daar met de pinpas te kunnen betalen. Deze fanshop wordt niet gevonden maar het goedmakertje wordt ons letterlijk in de handen gestopt.
RB trakteert op gratis bier als dank voor de goede support in het afgelopen seizoen. Trouwe supporters als we zijn pakken wij uiteraard ons pilsje mee.

Na een mooi weekend met Dynamo Dresden, FK Meteor Praha en RB Leipzig zit het seizoen er qua reguliere wedstrijden er voor ons op. Ons rest alleen nog de Tweede Divisie en daarna is het voor deze jaargang klaar.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.