21/02/15 VV Heerjansdam 4-1 VV Alblasserdam

VV HeerjansdamVV Alblasserdam21/02/15 – 14:30
VV Heerjansdam 4-1 VV Alblasserdam
Sportpark de Molenwei
± 200 toeschouwers
Zaterdag 1e Klasse C, Zuid I

Na een weekje vrij gehad te hebben gaan wij nu weer vol aan de bak. Vorige week was er verdacht weinig te doen en moesten ook wij aan de commerciële onzin van Valentijnsdag geloven. Deze week geen geklaag van het thuisfront dus doen we gewoon weer wat wij leuk vinden. Veel wedstrijden en stations stickeren beslaat praktisch gezien ons hele weekend.

We beginnen bij een clubje dicht bij huis, eentje waar we ook nog nooit geweest zijn.
In de stromende regen rijden we naar Sportpark De Molenwei, een plaatje met een capaciteit van 5200 toeschouwers. Haal het eerste getal hier vanaf en we hebben meteen de schatting van het aantal mensen dat op deze klapper van de bovenste plank af komt. Dat we op de tribune plaats zullen nemen staat vast, ons wacht gelukkig meteen een verrassing.

Op de meeste tribunes mag geen bier gedronken, voornamelijk omdat het reuze gevaarlijk is en dat iedereen het dan op het veld gooit en alcohol alle supporters veranderd in asociale gekken. Bij Heerjansdam hebben ze een leuk trucje bedacht. Ze plaatsen het terras in de tribune, heel slim. Zo hebben wij overdekte staanplaatsen en met een pilsje in de hand zien wij de spectaculaire opkomst.

Alles doet een beetje boers aan. De taal, de mensen, het veld en het voetbal verraden dat we niet in een grote stad zitten. Zo dichtbij huis hadden we dit niet verwacht, maar leuk is het eigenlijk wel.
De spelers hakken en zagen ook een eind de verte in, zo zien we het graag. Het spel is niet goed maar de thuisploeg is overduidelijk de bovenliggende partij. Niet omdat Heerjansdam goed speelt, meer omdat Alblasserdam de grove fouten aaneenrijgt. De eerste doorgebroken speler faalt nog maar bij de tweede poging is de brilstand van het bord.

Het begint bijna een gewoonte te worden dat we niet weten welke speler de doelpunten maakt.Op internet is niks te vinden en wij hebben geen kladblok bij de hand waar we alles op kunnen noteren.Dat kladblok dat past niet eens in de hand aangezien we al bier en een camera in de buurt hebben.

De kansen zijn allemaal voor de thuisploeg, maar het loopt spaak in de afrondingen. Vlak voor rust staat Alblasserdam eindelijk eens met bal en al in de zestien van Heerjansdam. Pardoes schiet de beste meneer met rugnummer 18 de gelijkmaker er in, totaal onverdiend. In de hier opvolgende rust lukt het ons zowaar om sjaals te bemachtigen.

Na rust laat Heerjansdam zien dat het niet in de degradatiezone thuis hoort. Dat Klundert zal degraderen is al bekend, met slechts drie schamele puntjes. Het lijkt en strijd tussen Dinteloord en Heerjansdam te worden wie direct afzakt en wie play-offs gaat spelen. Al staan twee oude bekenden uit Zwijndrecht, Pelikaan en VVGZ, ook verdacht dicht in de buurt. Een overwinning is vereist en deze zal komen ook.

Na rust zullen de Heerjansdammers, Heerjansdammerianen, of weten wij veel wat nog drie doelpunten maken. Alblasserdam lijkt machteloos, echter is het slotoffensief nog bijna succesvol.
De wedstrijd was leuk om te zien en het aluminium werd met regelmaat geraakt. Een opstootje vinden we altijd leuk. De scheidsrechter (met wie één van ons nog op de middelbare school zat) zag echter geen rede om kaarten te trekken. De spelers schotelen ons precies voor waar wij op hopen. Veel doelpunten, veel paniek en veel gebeuk.
4-1 is de eindstand en zo zit de eerste pot er al weer op.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.