22/02/15 Achilles’29 1-3 NEC Nijmegen

Achilles'29NEC22/02/15 – 14:30
Achilles’29 1-3 NEC Nijmegen
Sportpark De Heikant
3.750 toeschouwers
Jupiler League

Na een potje in Heerjansdam is het nu tijd voor het echte werk. We doen weer eens een dubbel, een Nederlands-Belgische dubbel ditmaal. Vandaag beginnen we in Groesbeek, waar de mini-derby Achilles – N.E.C. op het programma staat. Later op de dag trekken wij door naar Mechelen, voor de kraker tegen Lierse.

We beginnen de dag in Oss, hiervandaan begint onze tocht om nog een paar stations te stickeren. Op onze route ligt ook Wijchen, het station waar afgelopen week een supporter van NEC voor een trein terecht kwam. De grote bloemenzee en verzameling van sjaals, kaarsen en andere attributen die zich inmiddels bij het perron hebben opgehoopt maken flinke indruk. Het drukt de stemming voor enige tijd, maar we moeten verder.

Achilles is de eerste -en vooralsnog enige- amateurclub die is gepromoveerd naar de Jupiler League. Toen zowel AGOVV als Veendam failliet ging versoepelde de KNVB de licensie-eisen. Achilles ging, in tegenstelling tot VV Katwijk, in op het verzoek van de KNVB om toe te treden tot een vernieuwde Jupiler League, bestaande uit twintig ploegen.
De eerste wedstrijd in het betaald voetbal werd met 2-2 gelijkgespeeld in en tegen Emmen. De eerste overwinning volgde in wedstrijd nummer zes. FC Oss, de enige profclub die ooit is gedegradeerd naar het amateurvoetbal, werd met 0-1 in Oss verslagen.
De ploeg eindigde uiteindelijk op een twintigste plek maar dit mocht de pret niet drukken. Dit seizoen doen de Heikanters het aanzienlijk beter. Een vijftiende plek vooralsnog, met elf punten voorsprong op de nummer laatst RKC.

Vandaag maakt het hele dorp zich op voor een waar voetbalfeest. Een regioderby tussen Achilles en NEC. De gasten hebben een ludieke fietscombi naar het dorp en niet lijkt een waar voetbalfestijn in de weg te staan vandaag.
Maar dat voetbal niet altijd feest is blijkt weer eens uit het begin van deze wedstrijd. De harde kern van NEC die vlak bij ons staat is niet echt een doorslaand succes. De zon blijft verborgen achter de wolken en vanaf het weiland verderop komt er een ferme wind het terrein op.
Het voetbal daarentegen is het tegenovergestelde als dat we verwachten. Achilles is beter dan de grote broer uit Nijmegen en komt zelfs snel op voorsprong dankzij Thijs Hendriks. De Nijmeegse Eendracht Combinatie zet hier geen enkel schot op doel tegenover.

Dat dit beeld niet de hele wedstrijd zou blijven wisten we natuurlijk al. NEC zet na rust aan en Sjoerd Ars benut al snel een terecht gegeven penalty. Niet veel later prikt Christian Santos de 1-2 tegen de touwen en is het duidelijk hoe het gaat eindigen.
Ook zal de tweede penalty van vandaag ook nog benut worden door Alireza Jahanbakhsh wat de eindstand op 1-3 brengt. Wij hebben voornamelijk ander vermaak in de vorm van een verdediger van Achilles.

De beste man luistert naar de achternaam Dingel, op zich een naam die grappig klinkt. Wij waren niet de enige die dit ontdekt hadden maar de rest van de gasten ook. Hoe meer bier er in gaat, hoe meer Dingel in de spotlight komt te staan.
Na wat baldadig gehoon over zijn naam komen de ludieke teksten al gauw aanzetten. Dingelingeling was al snel gevonden en het ging van kwaad naar erger. “Dingel volgend naar naar NEC” en “Alle ballen op Dingel” komen voorbij.
Dat het geen voldongen feit is weten we maar alles is mogelijk in de toekomst. Aan het einde van de wedstrijd veranderd alles wat deze man doet bij voorbaat in goud.

Tijd om lang na te genieten hebben we niet en duiken snel onze Ferrari in. We mogen weer de ellendig lange A67 af en ditmaal naar Mechelen.
Na deze vriendenderby in Nederland gaan we richting een haatderby in België. We zijn uiterst benieuwd of de verhalen over K.V. Mechelen – Lierse SK ook echt waar zijn.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.