22/02/15 KV Mechelen 2-1 K. Lierse SK

KV MechelenK. Lierse SK22/02/15 – 20:00
KV Mechelen 2-1 K. Lierse SK
Argos Stadion ‘Achter de Kazerne’
10.483 toeschouwers
Jupiler Pro League


Na de mini-derby in Groesbeek trekken wij weer verder. Via een aantal stations waar we nog niet dood gevonden willen worden en die verdoemde A67 arriveren wij in Mechelen. Lichtelijk gehaast parkeren wij de auto naast het verkeersinfarct en gaan te voet verder. Dit blijkt een magnifieke zet, we krijgen ons avondeten net op voordat de spelers het veld op komen.

Yellow Red Koninklijke Voetbalclub Mechelen, zoals de club voluit heet, behaalde haar grootste successen onder Aad de Mos. In 1988 wist KV de Europacup II te winnen te koste van Ajax. In de wedstrijden om de Europese Supercup moest de volgende Nederlandse club, PSV, eraan geloven. In 1989 behaalde de club ook nog de Belgische titel, de laatste grote prijs die de club in de wacht heeft weten te slepen. De 21e eeuw begon rampzalig voor KV. In 2002 werd de club op het nippertje gered van een faillissement, maar degradeerde wel naar de derde klasse. Na twee jaar Derde klasse en twee jaar Tweede klasse promoveerde Malinwa in 2007 weer, via de play-offs, naar de Eerste klasse.

De wedstrijd van vandaag stond vooral in het teken van lijfsbehoud in die Eerste Klasse. Lierse staat onderaan met 21 punten en KV stond, voorafgaand aan deze partij, slechts zes punten los van een Play-off 3 plek. Op alle fronten dus veelbelovend vandaag. Qua sfeer zit het goed en op het veld gaat het hard. Al na 7 minuten is het uitgerekend ex-Lierse speler Seth de Witte die tamelijk eenvoudig binnenkopt.
De gasten hadden duidelijk wat opstartproblemen. Naarmate de wedstrijd groeide werden ze steeds sterker. Egypte en co. komt zelfs op gelijke hoogte, de ene Egyptenaar bereikt de ander, hij legt breed en één van de weinige Europeanen werkt hem er in. Etien Velikonja is de gevierde man, ondanks dat hij bijna de misser van het seizoen op zijn naam kreeg. Na een halve struikelpartij werkt hij hem er in, tot grote vreugde van de meegereisde supporters.

Wij mogen ons helaas niet continu op het voetbal focussen. Onze kaarten blijken naast een paar agressievelingen te zijn, die ons aan de tand voelen. De vuisten van de opgefokte mannen naast ons gingen pas naar beneden toen ze eindelijk door hadden dat wij met ons accent onmogelijk van Lier konden zijn.

Het restant van de wedstrijd mogen wij in alle rust aanschouwen. Sofiane Hanni maakt de winnende treffer, het tweede doelpunt met het hoofd. KV zet druk en speelt alsof het nog een doelpunt moet maken. Dit levert bijna nog een tegentreffer op, maar Lierse weet keeper Biebauw niet te passeren.

Het vermaak zit hem voornamelijk in de spreekkoren op de tribune. De liedjes laten op een ludieke manier de identiteit van de gasten horen. “Waar zijn die kamelen? Een vak vol Chinezen, het ons niks schelen!” Geen enkel liedje op onze zijde heeft niet te maken met het omkoopschandaal of met Egypte. We liggen af en toe echt in een deuk, maar met leuzen als “We zijn een ploeg zonder zwarten” gaat de aanhang van Malinwa weer duidelijk een stap te ver.

Onze verwachtingen waren torenhoog voor deze pot en dan valt het altijd een beetje tegen. Of we slechts een verkeerde editie zien of het altijd zo is weten we niet maar deze wedstrijd heeft ons niet overtuigd. Pas tegen het einde van de wedstrijd komt er echt aandacht voor elkaar. Bij het laatste fluitsignaal gaat het fout. Een Lierse supporter gaat het veld op, dit bleek niet zo ontzettend slim. Van Mechelen duiken er twee meteen bovenop en schoppen de supporter neer. Uiteraard zijn de agenten snel ter plaatse en ruimen ze deze supporters meteen op. Arrestatie en een stadionverbod zal volgen, maar waarschijnlijk is het de supporters/hooligans van Mechelen waard geweest.
Hierna verlaten wij het stadion en denken aan wat er allemaal nog nodig is om thuis te geraken. Morgen begint de werkweek weer. Een week met als hoogtepunt Feyenoord – AS Roma!

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.