26/02/15 Feyenoord 1-2 AS Roma

FeyenoordAS Roma26/02/15 – 21:05
Feyenoord 1-2 AS Roma
Stadion Feijenoord
45.000 toeschouwers
UEFA Europa League

Na de dagelijkse verplichtingen begon onze “footballday” rond een uur of zes op een overvol Varkenoord. Het weer zat niet mee dus iedereen zat op elkaar gestampt in de kantine of op de goed gevulde tribune. Wij kozen voor de tweede optie.
De nodige biertjes werden achterover getikt en de sfeer zat er goed in. Veel vuurwerk op de tribunes en meerdere groepen die dwars door elkaar heen zongen. Chaos Feyenoord-style.

Feyenoord had in Rome op papier een goede wedstrijd gespeeld, maar iedereen die de wedstrijd gezien heeft weet dat het zomaar had gekund dat de pot van vanavond
nog slechts een formaliteit zou zijn. Roma was het grootste gedeelte van de wedstrijd veel beter en had vele malen meer kunnen, of misschien wel moeten, scoren.
Dat gebeurde niet dus zowel Feyenoord als Roma maken nog alle kans op het bereiken van de volgende ronde.

Rond kwart over acht betreden we het stadion en dat zit op dat moment al goed vol. De Kuip is al weken lang volledig uitverkocht en dit geldt ook voor het uitvak waarin 2.400 Romeinen plaats hebben genomen.
Bij de opkomst wordt een simpel maar fraai doek getoont op de Gerard Meijer Tribune. “Feyenoord Rotterdam” valt er te lezen op de Nederlandse driekleur.

Feyenoord begint uiterst mat aan deze partij. 0-0 Is voldoende en het lijkt erop alsof ze daar op spelen. De bal wordt eindeloos rondgetikt achterin. Telkens gaat dit maar net goed. Jagende Roma-spelers verstoren de opbouw. Halverwege de eerste helft onderschept Totti de bal en zijn lob gaat maar net naast.
Feyenoord lijkt ervan te hebben geleerd en Vermeer pompt die bal gewoon diep. De thuisploeg lijkt de eerste helft ongeschonden door te komen, maar dit feestje gaat niet door. In de blessure tijd van de eerste helft, 4 (!!) minuten, veranderd het doel van Vermeer in een soort schiettent en uiteindelijk is het Ljajic die vanaf rechts binnen kan schieten. 0-1 bij rust.

Feyenoord moet dus komen in de tweede helft maar mist elke vorm van aanvalskracht. Kazim viel in de eerste helft geblesseerd uit en direct bleek hoe afhankelijk de Rotterdammers zijn van deze fel bekritiseerde spits. Zijn vervanger, Te Vrede, heeft werkelijk geen bal goed geraakt, stond nooit op de goede plaats en toonde daarnaast ook niet de inzet en arbeid die Kazim wel leverde. Als Te Vrede na 50 minuten ook nog eens een hele domme tackel van achteren maakt kan
de spits inrukken en zijn de rapen gaar in de Kuip. “UEFA Maffia” schalmt door het stadion en van alles en nog wat wordt op het veld gesmeten. Dit valt natuurlijk
niet goed te praten maar begrijpelijk is het wel.

Na een officiële UEFA Meeting, waarin onder meer een opblaas banaan onderwerp van gesprek zal zijn geweest, wordt de wedstrijd hervat. Met Manu voor Boulahrouz gaat Rutten voor de alles of niets. Het lijkt direct effect te hebben want de eerste kans
voor Manu is direct raak. Hij mag ongehinderd doorlopen op Skorupski en prikt de gelijkmaker binnen. De Kuip ontploft. Na het feestgedruis mag reservedoelman Erwin Mulder nog inrukken met eveneens een rode kaart. “Te uitbundig juichen” is de lezing achteraf. Onbegrijpelijk aangezien de gehele Roma-bank tot twee keer toe in het veld is geweest en zich zeer provocerend gedroeg naar het Feyenoord-publiek.

Maar goed, 1-1. Ook hier kan Feyenoord niet lang van genieten. Binnen enkele minuten is de stand alweer 1-2. Gervinho wordt totaal vrijgelaten door de Rotterdamse defensie en maakt aan alle hoop en vreugde een eind. Twee maal scoren, met tien man, tegen Italianen gaat niet meer gebeuren. Iedereen beseft dat en de wedstrijd bloedt dood. Manu krijgt nog enkele kansen maar weet deze niet te benutten.

Na afloop gaat het vooral over de zeer warrig en slecht leidende scheidsrechter. De vraag is hoe de UEFA gaat reageren op deze nieuwe gebeurtenissen rondom Feyenoord. Waarschijnlijk krijgt deze avond nog een heel vervelend staartje.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.