03/05/15 Lille OSC 3-1 RC Lens

Lille OSCRC Lens03/05/15 – 14:00
Lille OSC 3-1 RC Lens
Stade Pierre Mauroy
41.435 toeschouwers
Ligue 1

Een dag na de zonovergoten pot in Ermelo zoeken wij het in het zuiden. Waar wij in Augustus meerdere wedstrijden in de Franse divisies bezochten keren wij negen maanden later weer eens terug.
Lille speelt nagenoeg nergens meer voor, maar krijgt vlak voor het seizoen Racing Lens op bezoek. De Derby du Nord is al een tijdje niet meer gespeeld en dat is voor ons genoeg reden om eens te gaan buurten.

Onze kaarten hebben we al weken van tevoren gehaald. De gedachte aan een zonnige derby in Frankrijk is voor ons al voldoende. Dat Lens vandaag kan degraderen is een leuke bijkomstigheid. Nog voordat we vertrekken pikken wij op dat het de avond ervoor al gekkenhuis was in Lille omdat Lens voor de gelegenheid al een dagje eerder was afgereisd.

Vol goede moed vertrekken we vroeg richting Frankrijk. Van het kleine beetje zon blijft nagenoeg niets over. Vanaf Gent begint het met regenen en dit houdt niet meer op totdat we onze auto parkeren.
Bakken met regen vergezellen ons richting het stadion waar wij snel onze kaarten oppikken. In de wetenschap dat we binnen droog zitten trotseren we dit niet-Franse weer.

We duiken snel de fanshop in, dit bezoek duurt langer dan normaal. Ondanks dat er geen enkele fatsoenlijke sjaal in de clubkleuren bijhangt worden we verplicht binnen te blijven.
De hooligans van Lille komen voorbij gevlogen na een akkefietje verderop. Filmen is verboden en naar buiten gaan is gevaarlijk. Zo luidt het oordeel van de aanwezige beveiliger. Als de rust is wedergekeerd vervolgen we onze tocht richting stoeltjes.

Dat we droog zitten vandaag is een zekerheidje aangezien het dak van dit redelijk nieuwe stadion dicht kan. We vrezen flinke rookontwikkelingen aangezien we een lading vuurwerk verwachten. Bij de aftrap zien we echter dat Lille maar een paar rookpotjes heeft en Lens zich niet met vuurwerk bemoeid.
De bijbehorende tifo actie van Lille loopt volledig de soep in. De bedoeling was dat ze wilden laten zien wanneer ze zijn opgericht. Het is dat we het voor deze wedstrijd al wisten, maar anders hadden we daar vandaag echt niet achter gekomen.

Les Dogues openen zoals verwacht aanvallend. Dankzij keeper Riou komen de gasten toch ongeschonden door de openingsfase.
Opeens zien wij in het uitvak flink wat fakkels tevoorschijn komen en tijdens het fotograferen hiervan missen wij het doelpunt van Lens.
Chavarria scoort op aangeven van Moore, dit krijgen we nog mee dankzij het beeldscherm waarop alles wordt herhaald. De gasten komen geheel tegen het spelbeeld in op voorsprong en zou met deze stand (nog) niet degraderen.

Of de gasten ooit van DVS’33 hebben gehoord is de vraag. Wel weten we dat de club uit Ermelo met hun actie van de dag ervoor Lens overtreft. Waar het vuurwerk in Ermelo resulteerde in brand, krijgen de gasten dit, ondanks hun poging op het onderliggende doek van Lille, niet voor elkaar.

Lille dringt aan na het doelpunt van de gasten. Dit werpt vlak voor rust pas zijn vruchten af. De bal gaat op de stip en Boufal faalt niet.
Waar Lens op het veld wordt overlopen blijft het op de tribunes de sterkere groep.

Het duurt tot de 74e minuut voordat Lille het overwicht omzet in een voorsprong. Sibidé mag profiteren van defensief geklungel en maakt hiermee de winnende treffer. Lens kan verder weinig aanrichten en laat zich naar de slachtbank leiden. In blessuretijd wordt het nog erger als Origi de 3-1 maakt.

Racing Club de Lens degradeert na één seizoen weer naar de Ligue 2.
Lang zal dit waarschijnlijk niet duren want het niveau van clubs als Nîmes en Sochaux ligt toch echt vele malen lager. Niet dat dit grootmachten zijn in de Ligue 2, maar het klassenverschil is aanzienlijk.
Het komt wel goed met Lens. Zoals op het spandoek te lezen viel:””Un club comme Lens ne meurt jamais”, oftewel: “Een club als Lens sterft nooit.” En zo is het maar net.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.