02/05/15 DVS’33 3-4 VV Harkemase Boys

DVS'33vv Harkemase Boys02/05/15 – 14:30
DVS’33 3-4 VV Harkemase Boys
Sportpark Zuid
± 2.000 toeschouwers
Zaterdag Hoofdklasse C

Wij hebben besloten om het seizoen spetterend af te sluiten. Al snel hadden wij besloten dat wij op zondag terug zouden keren naar waar ons seizoen begon; Frankrijk.
Vandaag houden we het daarom wat rustiger en blijven in eigen land.
Een pot waar een kampioenschap op het spel staat bevalt ons altijd goed, zeker in het zonnetje. Zo besluiten wij om naar Ermelo te gaan, waar DVS kampioen kan worden als alles goed valt en tegenstander Harkemase Boys daarentegen op gelijke hoogte met DVS komt bij winst.
Vorig seizoen lukte het ons om een kampioenschap mee te maken bij Hercules, ditmaal lukt het helaas niet.

Bij de aftrap is het sensatie alom. We krijgen een bizar vals clublied te horen, terwijl wij ons opmaken om een aantal fraaie plaatjes te schieten.
Vervolgens worden we getrakteerd op vuurwerk. We hadden het eigenlijk ook niet anders verwacht. Vuurwerkland Ermelo draagt ook een steentje bij met het ter beschikking stellen van wat siervuurwerk. Dit loopt gigantisch uit de klauwen aangezien er vuurpijlen alle kanten op vliegen. Er lijkt geen schade te zijn tot dat een minuut later opeens het groen naast het sportpark in de hens staat.

Terwijl de stewards samen met de brandweer het brandje aan het blussen zijn opent Harkema direct de aanval op de koploper. In een attractieve wedstrijd is het de thuisploeg dat op voorsprong komt. Een vrije trap gaat aan iedereen voorbij en zo krijgt Okan Soykan de openingstreffer op zijn naam.
Een paar minuten later trekt Raymond Bolt de stand weer gelijk met een fraaie pegel.

Verder blijft het initiatief in de eerste helft aan de thuisploeg. Ermelo komt uiteindelijk weer op voorsprong dankzij Maurice de Ruiter, hij benut de gegeven penalty.
Echter heeft de thuisploeg het aan zichzelf te denken dat het verschil slechts één doelpunt blijft. Vanuit Wezep komt het nieuws dat Excelsior’31 niet zal gaan profiteren van eventueel puntverlies. De Rijssenaren hadden voorafgaand aan deze speelronde twee punten achterstand op DVS en één punt voorsprong op Harkema.
De voorsprong voor de thuisploeg betekent dat als de stand over 45 minuten nog steeds zo is, DVS het kampioenschap te pakken heeft.

Harkema toont na rust veerkracht en Martijn Dijk zet de gasten weer naast DVS. Met nog twintig minuten op de klok komt DVS voor de derde keer op voorsprong. Edmund Mijnheer kopt raak uit een corner en lijkt het kampioenschap en de daarbij horende promotie DVS toe te eigenen.
Twee minuten later maakt Heine Uuldriks wederom de gelijkmaker.
Beide teams gaan vol op de aanval. DVS wilt kampioen worden, Harkema kan in punten gelijk komen met de koploper. Toch lijkt de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel.

Met nog drie minuten op de klok krijgt Uuldriks een mega kans om de punten mee te nemen naar Friesland. In eerste instantie faalt hij maar de herkansing laat hij niet aan zich voorbij gaan. De aanwezige Friezen ontploffen van vreugde, ze komen gedeeld bovenaan te staan met nog één speelronde te gaan.
DVS komt te laat met het offensief en pompt uit paniek de bal naar voren. Gevaarlijk worden ze niet meer. De gasten verzuimen tot drie maal toe om de score uit te breiden.
Na het laatste fluitsignaal viert Harkema het alsof ze al kampioen zijn geworden.

Wij rennen terug naar station Ermelo. De trein brengt ons vervolgens weer naar Zuid-Holland. Na een rustig avondje duiken we ons bed in, morgen gaan we maar al te vroeg weer op pad. Lille is de bestemming, waar de Derby du Nord zich af zal spelen.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.