26/04/15 RRC Wetteren-Kwatrecht 2-1 Standaard Wetteren

RRC Wetteren KwatrechtStandaard Wetteren26/04/15 – 15:00
RRC Wetteren-Kwa. 2-1 Standaard Wetteren
Terrein RRC Wetteren-Kwatrecht
± 1.000 toeschouwers
4de Nationale Klasse A

Vandaag krijgen de clubs uit Wetteren de ondankbare taak toegewezen om ons te entertainen. Na wat wij gisteren hebben mogen aanschouwen zal dit een hels karwei zijn. Het aantal fakkels zal bij lange na niet gehaald worden en het toeschouwersaantal zal rond de 7 keer minder zijn.

Eerder dit jaar hebben wij ons redelijk vermaakt bij dezelfde wedstrijd. Toen voelde het als -20. We gaan er vanuit dat wij dat vandaag niet hoeven te verwachten. Het enige ongunstige weerelement wat toen achterwege bleef was de regen, deze hebben we vandaag dan weer wel.

We stappen vol goede moed richting RRC Wetteren-Kwatrecht. Deze fusie club is in 2003 ontstaan uit een fusie tussen RRC Wetteren en SK Kwatrecht.
Bij de ingang vrezen we nog even dat we de verkeerde trein te pakken hadden. We voelen ons bijna in de Efteling. Deze poort eenmaal door blijken we toch echt bij een wedstrijd te zijn, gelukkig maar.

De spelers beginnen net aan de warming-up wanneer wij het terrein opstappen. Wij houden onze eigen warming-up. Onze poging om een pint, een hamburger en een sjaal te bemachtigen strandt bij het laatste.
Wanneer wij ons aan de zijlijn posteren krijgen we het gevoel dat we scheef staan. Dit blijkt ook waar te zijn. De eerste 25 meter van het veld loopt zodanig heuvel af dat zelfs Barnet hier nog een puntje aan kan zuigen.

Bij de aftrap zien wij gelukkig dat er nog een aantal fakkels en rookpotten aanwezig zijn. De spelers lijken elkaar in de beginfase maar niet te kunnen vinden en zo zien we een tamelijk saai half uur.
Daarna begint RRCW (zoals nog altijd te lezen op de uit 1927 stammende hoofdtribune) met scoren. Echter keurt de baas op het veld de eerste twee doeltreffende pogingen resoluut af.

Wij verhuizen snel naar binnen vanwege een nare regenbui die over Wetteren trekt. Van achter het raam zien wij dat er verder vrij weinig meer gebeurd en warmen op in de buurt van de kachel.
Na de rust sprinten wij door de regen naar de andere kant van het terrein om de wedstrijd verder te kijken vanaf de sta-tribune. We ergeren ons nogal aan een kudde half dronken jongvolwassen vrouwen. Helaas is het één van de weinige droge plekken dus doorstaan wij dit gegiechel en gebrul.

Kwatrecht is in hun nieuwe set tenues aanzienlijk beter dan de gasten. Ook gaan ze door met scoren, maar de scheidsrechter weet nog steeds van geen ophouden en fluit de eerste goal na rust ook af.
Daarna mag het verbazend genoeg een keer wel verder van de beste man en zo noteren we na vier “goals” van de thuisploeg eindelijk de 1-0.
Binnen een paar minuten ligt de bal opeens op de stip aan de andere kant. De gasten falen niet en zo staat het toch weer gelijk. Dit is echt totaal tegen de verhouding in.

Nogmaals probeert de thuisploeg zich richting de drie punten te knokken. Tot ongeloof van velen keurt de man met de fluit nogmaals een doelpunt van de thuisploeg af.
Vlak voor tijd mag RRC Wetteren-Kwatrecht alsnog juichen als er een doelpunt valt waar zelfs deze scheids geen reden ziet om hem af te keuren. Zo zal Kwatrecht zich na een eerder gelijkspel in het zuiden van Wetteren voor minimaal een jaar de ploeg van ’t stad mogen noemen.

We verlaten het terrein niet veel later, we moeten sprinten voor onze trein. Met nog een minuut te gaan bereiken van het station.
Doei Wetteren, het was leuk maar tot (waarschijnlijk) nooit meer ziens.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.