14/08/15 Chamois Niortais FC 1-1 FC Sochaux-Montbéliard

Chamois Niortais FCFC Sochaux-Montbéliard14/08/15 – 20:00
Chamois Niortais FC 1-1 FC Sochaux-M.
Stade Rene Gaillard
3.505 Toeschouwers
Ligue 2

Onze vakantie/zakenreis loopt helaas alweer tegen het einde. In ons tweede en tevens laatste weekend bezoeken wij wederom drie ploegen. We beginnen op een koude vrijdagavond in Niort. Later dit weekend staan Angers – Nantes en Lorient – Bastia nog op het programma.

Aangezien het weer ons verschikkelijk in de steek laat vertrekken we weer ontzettend vroeg richting Niort. Ondanks dat het maar een uurtje rijden is, duurt onze tocht ongeveer drie uur. De CFA clubs in Les Herbiers en Luçon worden in de stromende regen op de foto gezet. Zo’n twee uur voor de aftrap parkeren wij onze Ferrari pontificaal voor de ingang van het Stade Rene Gaillard. Aangezien de kaartenverkoop pas over een uur zal starten doden wij de tijd met een PMDS in de auto.

Les Chamois zijn in 1925 opgericht maar speelde jaren achter elkaar in de lagere divisies van het Franse voetbal. De Ligue 1 hebben ze nooit bereikt, hoogtepunt in de bekergeschiedenis van de club is een kwartfinale plaats in 1991. Veel stelt het dus allemaal niet voor.

Klokslag 19:00 bemachtigen wij onze kaarten en trekken we naar de tribune Pesage, de goedkopere tribune van de twee lange zijdes. Een broodje Franse worst doet zich voor als avondeten, het biertje laten we in Frankrijk bijna structureel achterwege. In de meeste stadions schenken ze alleen alcoholvrij bier. Dit smaakt met enige regelmaat meer naar schoonmaakmiddel dan naar een lekker drankje.

Het stadion stroomt vol en we maken als klaar voor de aftrap.
Ook al is de Ligue 2 pas twee speelrondes uit, de stand spreekt boekdelen. De nummer 19 speelt thuis tegen nummer 17. Dit zien wij ook meteen als de lamme tegen de blinde. Onze uitspraak kon zijn doel niet beter treffen. Beide teams laten zien dat ze er echt niets van kunnen. Beiden grossieren in foutieve passes en uitverdedigen kunnen ze ook al niet.

Het is Sochaux dat in de 12e minuut het dramatisch uitverdedigen van Niort afstraft. Toko Ekambi kopt de bal met keeper en al tegen de touwen en dompelt de thuissupporters in rouw. FCSM begint meteen met tijdrekken en laat Niortais op zich af komen.
Kone is de spits die de doelpunten zou moeten maken dit seizoen. Hij heeft duidelijk zijn dag niet. Samen met Malcuit voetballen ze keer op keer door de defensie van Sochaux. Het is vooral Kone die zeer ongelukkig is in de afronding. Iedere keer eindigt zijn poging net naast of in handen van de keeper.

In de tweede helft veranderd er niks aan het spelbeeld. Niort valt aan, Sochaux graaft zich zonder enige intentie om te voetballen in. In de 60e minuut lijkt Kone loon na werken te krijgen na een overduidelijke penalty. De scheidsrechter wuift het echter resoluut weg. Naar alle waarschijnlijkheid is dit een verkeerde beslissing aangezien de spits per brancard het veld moet verlaten. De spreekkoren stapelen zich op tegen de beste man die tot dan toe eigenlijk niets verkeerd had besloten.

Pas in de 85e minuut krijgt Niort wat het verdiend. Koukou kopt de bal tegen de touwen en alle aanwezigen mogen eindelijk opveren. De weg naar de overwinning lijkt ingezet en het slotoffensief volgt. Beide teams kunnen geen vuist meer maken en zo eindigt de wedstrijd in 1-1. Na een opstootje vervolgen de spelers hun tocht naar de kleedkamer.

Wij taaien ook maar eens af en kijken terug op een best vermakelijke wedstrijd. Ook vielen ditmaal beide doelpunten aan ‘onze’ kant dus van dat negatieve record zijn we ook weer af.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.