11/08/15 Stade Lavallois MFC 1-0 Nîmes Olympique

Stade Lavallois MFCNîmes Olympique11/08/15 – 20:00
Stade Lavallois MFC 1-0 Nimes Olympique
Stade Francis le Basser
4.692 Toeschouwers
Coupe de la Ligue

Vorig jaar wisten wij in onze zomervakantie onze voetballoze dagen te doden met FC Rhône Vallées. Ook dit jaar zitten wij toch echt vier hele dagen zonder wedstrijd, wat uiteraard niet de bedoeling is tijdens onze vakanties. Na een kleine zoektocht zien wij al snel dat de eerste ronde van de Coupe de la Ligue gehouden wordt. We gaan met gezond enthousiasme richting Laval dat Nîmes Olympique uit de loting zag rollen.

Aangezien het weer niet al te best was vertrekken wij maar weer met grote speling richting deze wedstrijd. Snel gaat het echter niet. We worden nog net niet ingehaald door vrachtwagens en op ons elvendertigste rollen wij Laval binnen.
Na een flinke tocht door de woonwijk arriveren wij bij het Stade Francis le Basser, de thuishaven van Stade Lavallois Mayenne Football Club. De ticketservice gaat net open en een zeer knappe Franse dame bied ons onze kaarten aan.
Wij verkiezen de statribune boven de hoofdtribune en halen vervolgens wat te drinken en een hamburger.

De spelers komen het veld uit en de tribunes stromen langzamerhand vol. Het uitvak blijft akelig leeg; Gladiators Nîmes laten het vandaag duidelijk afweten. Wel komen er drie dappere strijders opdagen.
De tribunes worden vermaakt door cheerleaders en niet veel later komen de spelers het veld op.

De vorige wedstrijden van Laval doen ons het ergste vrezen voor het scoreverloop vandaag. De afgelopen zeven wedstrijden heeft Laval nooit meer dan één keer gescoord en 0-0 en 0-1 lijken de favoriete uitslagen van de thuisploeg.
Het is dan ook geheel niet-Frans te noemen dat Laval in de vijfde minuut de openingstreffer al maakt via Alla.
Wij juichen ons een slag in de rondte, al is het alleen al omdat we niet weer een doelpuntloze wedstrijd zien. Wel zou het leuk zijn als er eens een keer aan onze kant wordt gescoord, dit is heel de vakantie nog niet gebeurd namelijk.

Vervolgens is de wedstrijd op te dragen aan falende spitsen. Al vanaf de 20e minuut krijgt Nîmes flinke kansen. De ene kans nog beter dan de ander. Iedere keer veren wij weer op maar al snel hebben wij door dat de voorhoede van Nîmes er echt niets van kan. Laval valt aan maar komt eigenlijk zelden binnen de 16-meter.

In de tweede helft herhaalt dit zich in nog extremere mate.
Nimes mag zelfs een aantal keer binnen het doelgebied aanleggen maar scoren zullen ze niet meer doen.
De wedstrijd zal eindigen in 1-0 en zo bekert Laval verder.

Wij rijden weer terug naar onze camping en maken ons op voor het laatste weekend van deze 10-daagse reis. Niort, Angers en Lorient zullen wij nog aan doen alvorens wij weer naar ons altijd mooie Rotterdam terug zullen keren.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.