09/08/15 Girondins de Bordeaux 1-2 Stade de Reims

Girondins de BordeauxStade de Reims09/08/15 – 17:00
Girondins de Bordeaux 1-2 Stade de Reims
Nouveau Stade Bordeaux
31.583 Toeschouwers
Ligue 1

Volgend jaar zal het Europees Kampioenschap plaats vinden in Frankrijk. Dit is goed te merken aangezien alle steden op de schop gaan en een high-tech stadion uit de grond stampen. Zo zagen wij vorig jaar de vernieuwde stadions van Saint-Etienne en Marseille. Na ons bezoek aan Lille zien wij vandaag de 4e gloednieuwe bak. Ditmaal is het Bordeaux dat wij aan doen.

De in 1881 opgerichte club mag zich zesvoudig landskampioen van Frankrijk noemen. Zij verruilden eind vorig seizoen het oude Lescure voor deze nieuwe bak, die zo’n 168 miljoen euro mocht kosten. Tijdens het EK zullen hier vijf wedstrijden gespeeld gaan worden.

Nog even lijkt onze rit van vijf uur voor niets te zijn vanwege de vakantiedrukte op de A10, maar we komen uiteindelijk ruim op tijd aan. Bij de ticketservice doen wij asociaal en piepen voor de honderden mensen die staan te wachten. Graag bieden wij onze excuses aan aan iedereen die dankzij ons niet op tijd binnen was. Echt, onze welgemeende excuses.

Bordeaux begint aanvallend aan de wedstrijd en Reims doet hier eigenlijk nog best vrolijk in mee. Het niveau ligt hoog, maar wederom blijkt het 16 meter gebied een raar ding waardoor alles spontaan mislukt.
Tegen het einde van de eerste helft komt Bordeaux op voorsprong dankzij Khazri, die gretig gebruik maakt van het gegrabbel van Agassa. In de rust is het “genieten” van de Wi-Fi die het stadion biedt, mag uiteraard niet ontbreken bij echt “modern football”.

In de tweede helft lijkt het wachten totdat Bordeaux het duel op slot doet. Wij gunnen het Reims van harte om te scoren, ten eerste omdat het voetbal niet eens verdedigend te noemen is. Daarnaast hebben wij ook nog een 88-jarige, aandoenlijke opa in ons vak, die op zijn eigen houtje het roteind naar Bordeaux heeft getrotseerd. Voor de rest heeft Reims amper supporters bij. Bordeaux heeft daarentegen een zeer leuk repertoire en Ultas Marines zingt nagenoeg 90 minuten lang.

En zoals zo vaak in het voetbal gaat het gezegde ‘als je zelf niet scoort, doet de ander het wel’ wederom op. Tien minuten voor tijd maakt De Préville de gelijkmaker namens de gasten. Het stadion valt stil en Bordeaux mag er nog een slotoffensief uit gaan persen. Iedereen gaat naar voren en Reims beleefd nog een aantal spannende momenten.

Het doelpunt voor Bordeaux zal niet meer vallen. Reims countert zich enkele minuten later zelfs nog naar de overwinning. Het hele stadion is stil en kijkt vol ongeloof voor zich uit. Reims viert het feestje alsof ze de nationale beker hebben gewonnen.
Niet veel later wordt er afgefloten en mag Reims zich 3 punten bijschrijven. Bordeaux beleefd een valse start en mag vanaf speelronde 1 de achtervolging in gaan zetten.

Wij verlaten het terrein en kijken terug op onze eerste weekendje Frans voetbal in deze jaargang. Voordat we er erg in hebben arriveren wij weer op de camping, al loopt het tegen inmiddels al tweeën.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.