07/11/15 Olympique Lyonnais II 0-1 Grenoble Foot 38

Olympique LyonGrenoble Foot 3807/11/15 – 16:00
Olymp’ Lyonnais II 0-1 Grenoble Foot 38
Plaine de Jeux de Gerland (terrain 10)
± 500 toeschouwers
CFA Groupe B

Wij schrijven zaterdagochtend 5 uur; Wij staan op een naar een voetbalwedstrijd te gaan. Met de auto vertrekken wij naar Lyon. Deze wedstrijd is morgenavond om 9 uur. Waarom wij alsnog zo vroeg vertrekken? Omdat wij uiteraard staan te popelen om bij Lyon II te gaan kijken. Zij spelen tegen de koploper uit deze 4e divisie; Grenoble Foot.

Grenoble Foot 38 is, in tegenstelling tot je zou vermoeden, opgericht in 1892. De “38” in de naam slaat op het departementsnummer van Isere, waar Grenoble in ligt.
De bezoekers, zelf spelend in een stadion voor 20.000 man, was in 2008 de eerste Franse club die in buitenlandse handen viel. Japanse investeerders zagen wel brood in de club en al gauw bevond de stokoude vereniging zich op het hoogste niveau. Een podium waar ze de rest van hun bestaan slechts drie seizoenen op hebben geacteerd. Lang duurde het verblijf deze keer ook niet. Na twee seizoenen degradeerde de club kansloos naar de Ligue 2. Wegens financiele problemen werd de club nog een divisie lager gezet en het seizoen erop gebeurde hetzelfde. Zo vond de club zich, twee jaar na hun avontuur in de Ligue 1, opeens terug op het vijfde niveau. Daaruit promoveerde de club overigens direct en dit seizoen zijn ze goed op weg om volgend seizoen weer hun opwachting in het profvoetbal te mogen maken.

Aangezien wij Lyon al een aantal keer hadden bezocht en wij ons zelfs al op dit terrein begeven hadden, was het een peulenschil om het terrein te vinden. Ondanks dat terrein 10 goed verstopt ligt zijn wij ruim voor de aftrap binnen. Niks te fouilleren en entree vragen ze hier niet. Wel krijgen wij een officieel wedstrijdkaartje in onze handen geduwd door de steward van dienst. Hierop antwoorden wij in één van de weinige Franse zinnen die wij ooit hebben geleerd: “Merci monsieur”.

Het sportveld is nog akelig leeg aangezien Grenoble nog niet te bekennen is. Hier komt snel verandering in wanneer de harde kern zich meldt met veel kabaal. De harde kern is groot te noemen aangezien het toch echt de vierde divisie is.

De koploper laat zien waarom ze zo hoog op de ranglijst staan en drukt het B-elftal van Olympique terug. Driekwart van de tijd speelt zich af voor het doel van Mocio. De schade blijft door een aantal leuke reddingen beperkt en met de brilstand gaan we rusten.

Het zonnetje verdwijnt achter de horizon en de tweede helft is niet bepaald om warm van de worden. We kleumen een beetje weg in onze t-shirts en zien dat GF’38 blijft proberen te scoren. Zeker omdat we in Frankrijk zijn hebben wij hier sowieso al weinig vertrouwen in. Toch is het aan Akrour om een doelpunt te maken. Wij spreken hardop uit dat we worden verwend qua doelpunten.

Bij deze ene treffer zal het blijven. Wij lopen naar ons hotel en gaan eigenlijk direct ons nest is. We kijken wat TV en sukkelen onszelf met een goed vooruitzicht in slaap. Morgen zijn wij aanwezig bij Olympique Lyon – Saint Etienne; de laatste derby du Rhônes Alphes in het Stade de Gerland.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.