15/11/15 Rot-Weiß Oberhausen 2-1 Rot-Weiss Essen

Rot-Weiß OberhausenRot-Weiss Essen15/11/15 – 13:15
RW Oberhausen 2-1 RW Essen
Stadion Niederrhein
5.619 toeschouwers
Regionalliga West

Na vorige week afscheid genomen te hebben van het Stade de Gerland met een derby, pakken wij vandaag een derby op het vierde Duitse niveau mee. Essen tegen Oberhausen. Beiden heten Rot-Weiß, al houden de gasten er, met een -ss in plaats van ß, een flinke spelfout op na. De officiële naam van deze club staat volgens de Duitse grammatica te boek als incorrect.

Vorige jaargang zat er 12.000 man bij deze derby maar ditmaal is het gros hiervan thuis gebleven. De reden hiervan zit hem in het rampzalige weer. Daarnaast was het riscio bij deze wedstrijd vooraf enorm opgeklopt door media en overheid. Tel hierbij op dat de wedstrijd ook live op TV te zien is. Kortom, zo heel gek is het niet dat er vandaag minder dan de helft van de eerste 12.000 te bekennen is.

Na een indrukwekkende speech over de verschrikkelijke gebeurtenissen in Parijs pakt RWO uit met een leuke show met Bengaals vuurwerk. De gasten beperken zich tot het zingen, al blijkt de spelers dit geen goed te doen. De wedstrijd is nog geen drie minuten bezig en Engelmann schiet een rebound tegen de touwen.
Wij schrikken ons een hoedje van het niveau van Essen en het verbaast ons dat het tot de 18e minuut duurt dat de tweede treffer valt. Ditmaal is het de beurt aan Bauder om de treffer te maken.

De thuisploeg, die in haar hele bestaan drie jaar in de Bundesliga heeft geacteerd, neemt na de 2-0 nog geen gas terug en krijgt genoeg kansen op meer. De gasten proberen de onmacht te compenseren en Oberhausen laat zich hierdoor pakken. In deze kiezelharde wedstrijd zullen uiteindelijk negen gele kaarten en één rode kaart getrokken worden door scheidsrechter Wollenweber.

We zien een hoop van de wedstrijd, maar worden met enige maat afgeleid door een hond. Deze hond luistert naar de naam Underdog en is de officiële mascotte van Oberhausen. Tevens vermoeden wij dat hij vaste klant bij Ritalin is, aangezien deze mascotte echt van geen ophouden weet. Met zijn ludieke manier van handelen en reageren krijgt hij de lachers op zijn hand.

In de rust duiken wij de fanshop even in en gaan daarna weer snel op onze overdekte tribune staan.
Het regent flink en half verzopen beginnen we aan de tweede helft. In deze helft staan de gasten als herboren op het veld en gaat het spel er totaal anders aan toe. Essen krijgt mooie kansen op de aansluitingstreffer en worden na een kwartier beloond naar werken. Platzek schiet met gevoel van een meter of dertig en krult de bal via de onderkant van de lat in de kruising.

Beide teams krijgen kansen om verandering te brengen in de 2-1 stand maar zullen hier niet in slagen. Ook de keeper van Essen lukt het niet om, in een ultieme poging op het laatste fluitsignaal, de bal tegen de touwen te werken en zo mag RWO zich derbysieger noemen. RWE druipt af en de fans halen verhaal bij de spelers voor hun wanprestatie in de eerste helft. Die Kleeblätter vieren groot feest en wij schieten nog een paar mooie plaatjes van het Niedderrhein stadion. Wij nemen afscheid van dit stadion, in de wetenschap dat bij een eventuele volgende keer, er een hypermoderne nieuwe hoofdtribune staat.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.