28/11/15 FC Lisse 0-1 VV Katwijk

FC LisseVV Katwijk28/11/15 – 14:30
FC Lisse 0–1 VV Katwijk
Sportpark Ter Specke
± 1.500 toeschouwers
Topklasse Zaterdag

Op een druiligere zaterdagmiddag stappen wij voor de 68e keer uit de trein op het station van Leiden. Wij komen tot de conclusie dat wij grote stappen hebben gezet betreft het “strepen” van clubs in de Bollenstreek. Vandaag staat Lisse op het programma. Ze spelen thuis tegen een club die wij verdacht veel voorbij zien komen, VV Katwijk.

De thuisclub van vandaag is sinds dag één een vast waarde in de Topklasse Zaterdag. Een rol van betekenis heeft het echter nooit gespeeld. Beste klassering was een zesde plaats in hun derde topklassejaar. Meestal eindigt de geel-blauwe formatie rond de tiende plaats. (drie maal elfde, eenmaal achtste)

Om nou echt te spreken van een derby gaat wat ver. Wij vinden alles in de bollenstreek een derby alleen de locals zijn dit overduidelijk niet met ons eens. Stellig wordt beweerd dat er eigenlijk niets aan is om uit naar Lisse te gaan. De barman weet niet waar hij het moet zoeken als hij Rotterdam op onze ID kaart ziet staan als wij ons moeten legitimeren om een biertje te mogen nuttigen op Sportpark Ter Specke.

Wij nemen dapper onze staplaatsen in ondanks dit hondenweer. De verwachting van een walk-over komt zeker niet uit als wij zien dat de thuisploeg zeker niet onderdoet voor één van de toppers van de Topklasse Zaterdag. De beste kansen zijn zelfs voor de thuisploeg. De doelman van de thuisploeg heeft minder te doen dan tegen SteDoCo, al houdt De Vries zijn stoere praat vandaag achterwege.

Met 0-0 gaan we de rust in en onze poging naar een sjaal loopt uit op een fiasco. De temperaturen zijn nog niet onder de 10 graden gezakt en de sjaals zijn nu al op. Wel regent het en waait het flink. Dit brengt ons het eerste gekleum van deze winter. Tijdens ons geklaag mogen wij wel opveren als Stefan Stam raakt kopt en de gasten lichtelijk onverdiend op voorsprong zet. Vervolgens is het aan Koroglu om de voorsprong te verdedigen en lijkt hier in te gaan slagen.

De laatste kans is voor de doelman van Lisse. Hij komt in het slotoffensief mee naar voren en kopt de bal. De treffer zal echter niet vallen en zo mag Katwijk drie punten bijschrijven na deze zakelijke overwinning.

Voor ons is het wat Nederlands voetbal gedaan voor 2015; komende weken kijken we nog enkele malen over de grens voordat ook wij het winterstop mogen noemen.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.