05/12/15 1. FC Saarbrücken 4-0 TSV Steinbach

FC SaarbruckenTSV Steinbach05/12/15 – 14:00
1. FC Saarbrücken 4-0 TSV Steinbach
Ludwigsparkstadion
3.771 toeschouwers
Regionalliga Südwest

Een maand of twee geleden komt ons ter oren dat er weer een parel van een stadion zijn deuren zal sluiten. Zij het tijdelijk. Ditmaal moet het Ludwigspark in Saarbrücken buigen voor het kapitalisme en zal de plaatselijke FC zijn wedstrijden voortaan, na een tijdelijke verhuizing richting Elversberg, voor splinternieuwe prefab tribunes moeten gaan spelen.
Het nieuwe stadion wordt gebouwd in het huidige stadion. De hoofdtribune blijft behouden maar vanaf de tribunes achter de sintelbaan zal geen voetbal meer te zien zijn.

Het officiële afscheid van het stadion wordt ingepland op 5 december, oftewel Sinterklaasdag. Wij willen kosten wat het kost naar deze wedstrijd en hebben dan ook geen moeite om die eindeloze gedichten en laffe cadeautjes een jaartje over te slaan.

Al vroeg in de morgen vertrekken wij richting het Saarland. Je weet nooit wat je onderweg tegenkomt en wij moeten op tijd zijn voor de aftrap. Afscheid doe je meestal op het eind, maar als het een stadion betreft is het vaak het begin van de wedstrijd waar het meeste spektakel te beleven is.

Ruim op tijd zijn we bij het stadion. Eenmaal binnen zien we dat de harde kern het afscheid serieus neemt, al zien we voorlopig alleen maar heel veel doeken en ballonnen. Bij de aftrap wordt een choreografie van het old-school scorebord getoond maar het vuurwerk blijft uit. In de derde minuut komt er toch wat vuurwerk tevoorschijn en gaan de ultra’s ertegenaan. Hoe fanatiek de supporters zijn, zo tam is het op het veld.

De gasten uit Haiger staan twaalf plaatsen lager op de ranglijst maar ze voetballen de thuisploeg van het kastje naar de muur. Het is een wonder dat het 0-0 staat bij rust en de spelers lopen onder een luid fluitconcert het veld af.

Onze sjaals hebben we al ver voor aftrap bemachtigd dus vergapen wij ons een beetje op het prachtige, bijna communistisch ogende stadion. Dit blijken onze laatste minuten te
zijn om van het stadion te genieten want de tweede helft is een gekkenhuis.

Een donderspeech in de rust zorgt ervoor dat Saarbrücken bij de eerste de beste aanval alleen voor de keeper staat en de wedstrijd ook gewonnen wordt. Jakobs trekt Taylor onderuit en mag, na enkele seconden in de tweede helft, gaan douchen. Taylor benut de penalty en zet de weg naar de zege zo in.

Tot onze grote vreugde blijkt dat ook de supporters het beste voor de tweede helft hebben bewaard. Rond de 50e minuut beginnen ze met het afsteken van vuurwerk en brengen ze ons de langste pyroshow die wij ooit gezien hebben. In de 20 minuten die hier op volgen worden continu rookpotten afgestoken.
Ook gaan deze potten de lucht in en het siervuurwerk blijft ook niet achterwege. Tijdens deze show maakt FCS de 2-0 en 3-0 door Willsch en wederom Taylor. Het feest is compleet en het wordt een wedstrijd om nooit meer te vergeten. Dat de 4-0 ook nog gemaakt wordt is slechts voor de statistieken.

Het Stadion Ludwigspark krijgt het afscheid wat het verdiend en wij prijzen ons gelukkig dat wij dit hebben meegemaakt. Na het laatste fluitsignaal wordt het overgebleven vuurwerk afgestoken en de lucht in geknald. Wij taaien op het gemakje af en neuriën de liedjes die de originele groep ultra’s van Saarbrücken ten gehoren brachten. Op naar Meux, onder het motto “nu we er toch zijn”.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.