05/12/15 RFC Meux 2-1 RUS Loyers

RFC MeuxRUS Loyers05/12/15 – 20:00
RFC Meux 2-1 RUS Loyers
Stade de Vert et Blanc
± 125 toeschouwers
4de Nationale Klasse D

Direct vanuit Saarbrücken stappen wij in de auto richting Wallonië. Ondanks dat beide wedstrijden van vandaag in de 4e divisie plaatsvinden, zijn de verschillen treffend. Bij Saarbrücken weten we niet waar we het moeten zoeken terwijl wij in Meux een eind de verte in gapen. Koud en stil zijn de trefwoorden waarmee deze pot het best te omschrijven is. Daarnaast hebben wij al snel berekend dat hier 30x zo weinig toeschouwers zijn dan in het Ludwigspark.

Op een typisch Waals sportterrein met vervallen gebouwen die geen enkele functie meer dienen, warmen wij ons eerst op met een bak koffie in de kantine. Onze lichamen schreeuwen om sjaals die onze rillingen moeten verlichten. In België zijn nagenoeg altijd sjaals aanwezig maar hier is er echt geen enkel teken. Gelukkig wordt uitkomst gevonden in onze zelf meegebrachte tolk, die in het Frans binnen twee minuten een sjaal voor ons heeft geregeld.

Onze gast heeft het na vijf minuten langs de lijn alweer gezien en vraagt iedere minuut zes keer of de wedstrijd al voorbij is. Wij kunnen de lol hiervan wel in zien en kunnen de wedstrijd goed volgen.

Wij zien dat Meux vanaf het begin de betere ploeg is maar iedere keer stuit op de, ons wel bekende, pizzabakker uit Loyers. Echter lijkt het op dweilen met de kraan open, aangezien hij ondanks ontelbare reddingen toch tweemaal moet capituleren.

Loyers vertoond dezelfde tactiek als bij Namur. In de eerste helft bakt het er niks van, maar na de thee bikkelt het zich op strijd terug in de wedstrijd. Al snel wordt de 2-1 gemaakt en de 2-2 hangt in de lucht.
Helaas voor de gasten gaan ze in deze harde wedstrijd over de schreef en mogen ze het laatste half uur met een mannetje minder volbrengen. Het laatste half uur zien we meer schoten dan juiste passes maar gescoord wordt er niet meer.

Zo mag Meux zicht houden op een plek die recht bied op een promotie en verliest Loyers voor de zesde keer op rij en staat het troosteloos onderaan. Wat dit allemaal betekend is nog niet helemaal duidelijk. De complete Belgische voetbalpiramide gaat op de schop van de zomer en eigenlijk weet niemand waar ze aan toe zijn. Kan alleen in België…

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.